Joi, 22 August 2019 11:23

FOTO | Modernizare la Maternitatea Ploieşti. Dotări noi, aduse de Ministerul Sănătăţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Confort sporit pentru viitoarele mame, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești. Maternitatea e inclusă într-un program de modernizare derulat de Ministerul Sănătăţii, care vizează îmbunătăţirea sistemului de asistență medicală maternală și neonatală.

Șapte mese de nașteri destinate saloanelor de nașteri individuale - care fuseseră, de asemenea, modernizate prin intermediul unei etape anterioare a aceluiași program guvernamental - sunt deja în dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean, a anunţat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader. Astfel, după primirea acestor dotări, pacientele nu vor mai fi transferate de pe pat pe masa de nașteri, iar travaliul, nașterea și lehuzia imediată se desfășoară pe acest pat, care se adaptează pentru fiecare etapă, a mai explicat preşedintele Consiliului Judeţean.

"Practic, aceasta este o nouă etapă a programului de modernizare a unităților medicale din județul Prahova, derulat de Ministerul Sănătății și finanțat prin fonduri de la Banca Europeană de Investiții, astfel încât să fie asigurate condițiile optime pentru desfășurarea actului medical, în beneficiul pacientelor și al nou-născuților. Buna colaborare cu Ministerul Sănătății și, în mod direct, cu doamna ministru Sorina Pintea, dar și proiectele aflate în derulare cu fonduri de la bugetul județului și cu fonduri europene, îmi dau speranța că spitalele aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova - Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești - vor deveni în scurt timp unități-etalon pentru sistemul sanitar românesc!", a declarat Bogdan Toader. El a publicat pe pagina oficială de Facebook şi mai multe fotografii din interiorul Maternităţii Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.