Joi, 22 August 2019 13:59

Trei noi cazuri de infecție cu West Nile au fost confirmate în ultima săptămână

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două noi județe au intrat, în această săptămână, pe harta zonelor afectate de virusul West Nile. Două cazuri au fost confirmate, în ultimele zile, în Iași și Dolj. O altă confirmare a venit din Galați, unde numărul pacienților a ajuns, astfel, la trei.

Potrivit raportării publicate joi de Institutul Național de Sănătate Publică, la nivel național au fost înregistrate, în acest sezon, 11 cazuri de infecție cu West Nile, cele mai multe dintre ele la persoane în vârstă de peste 60 de ani. Două decese au fost înregistrate, în Galați și Călărași.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile depana acum au fost înregistrate în judeţele Galaţi (3 cazuri), Călăraşi (2 cazuri), Buzău (1 caz), Dolj (1 caz), Iaşi (1 caz), Tulcea (1 caz). Două confirmări au venit și din Capitală.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii, populația este sfătuită să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţa/în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea balţilor de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.