Vineri, 23 August 2019 12:09

Fiecare spital județean din țară va fi obligat să aibă centru de prelevare de organe

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare spital judeţean din ţară va fi obligat, începând cu data de 15 septembrie, să aibă un centru de prelevare de organe. Anunțul a fost făcut joi, la Bistrița, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit HotNews.
Întrebată dacă va fi derulată şi o campanie publică de susţinere a prelevării de organe, Sorina Pintea a spus că deja s-a început acest lucru şi crede că lucrurile se vor schimba odată cu existenţa unui centru de prelevare în fiecare judeţ.

Sorina Pintea a precizat că în ultima săptămână au existat patru cazuri de prelevare de organe în ţară, între care şi a unui cord care a ajuns la un tânăr din Germania.

Ministrul Sănătății mai spune că "o campanie (pentru susținerea prelevării de organe - n.red.) împreună cu asociaţiile de pacienţi şi cu media, noi spunem că, timid, am început, dar, în momentul în care vom da aceşti indicatori, obligativitate, atunci lucrurile cred că se vor schimba."

Potrivit sursei citate, în urmă cu un an, președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, declara că atât în cazul prelevării de organe, cât și al transplantului de diverse tipuri, numărul centrelor acreditate pe hârtie în țara noastră îl depășește cu mult pe al celor care funcționează cu adevărat.

Sursă foto Realitatea.net.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.