Miercuri, 28 August 2019 09:30

Peste 1.000 de incubatoare noi vor ajunge în maternitățile din toată țara, după 15 septembrie

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătății a  informat conducerea Guvernului că achiziția a 1.117 incubatoare pentru dotarea tuturor unităților sanitare care au în structură secții de îngrijire  nou-născuți, va fi finalizată până la 15 septembrie, imediat după aceea urmând să înceapă etapa livrării echipamentelor către spitale,  a anunțat, marți, premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit anunțului publicat pe portalul on-line de achiziții publice, procedura vizează cumpărarea a până la 172 de incubatoare închise standard, 382 de incubatoare hibrid închis-deschis și transport intraspitalicesc, 103 incubatoare deschise standard, 206 incubatoare deschise performante, 25 de incubatoare de transport nedetașabile, 75 de incubatoare de transport detașabile și 153 de incubatoare deschise tip masă de reanimare.

Valoarea estimată a achiziției este de 128.754.036,67 de lei.

"Acoperim tot spectrul de incubatoare necesare. În momentul de faţă suntem în faza în care vineri, în data de 5 (iulie), au fost deschise solicitările de clarificare de către comisie şi, practic, în acest moment putem să spunem că avem pe aceste șapte loturi de incubatoare 11 ofertanţi şi 35 de oferte", declara, luna trecută, Tiberius Brădăţan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unor statistici din 2018, maternitățile din România dispun de doar 250 de paturi speciale pentru copiii născuți prematur sau cu malformații, deși ar avea nevoie de circa 600, scrie 360medical.ro. Asta în condițiile în care, anual, în România, circa 20.000 de copii se nasc înainte de termen și au nevoie de îngrijire specială.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.