Luni, 16 Septembrie 2019 16:09

VIDEO | Cât vor costa lucrările de extindere la Spitalul Judeţean şi Maternitatea Ploieşti. CJ Prahova a aprobat valorile finale

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de luni, sumele finale aferente celor două proiecte europene depuse pentru extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi respectiv a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie. Autorităţile au stabilit sumele finale aferente celor două lucrări de investiţii, în mare măsură o formalitate, acceptând, totuşi, ca la Judeţean să suplimenteze fondurile care urmează să vină din bugetul propriu.

Cele două proiecte europene sunt deja depuse şi se află în faza de precontractare. După ultima evaluare făcută la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, organismul intermediar a solicitat unele clarificări în privinţa sumelor eligibile. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile prahovene au discutat luni cele două proiecte de hotărâre, care cuprind sumele finale, aşa cum rezultă în urma evaluărilor. În cazul proiectului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, lucrările sunt estimate la o valoare totală de aproape 1,1 milioane de lei cu tot cu TVA, cu o cotă eligibilă de 10,7 milioane de lei. Consiliul Judeţean, titularul proiectului european, urmează să suporte în totalitate cheltuielile neeligibile, de 392.552 lei, plus o cotă din cele eligibile, în valoare de 214.015 lei.

Proiectul european propune modernizarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului integrat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. "Activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate, fapt care îngrădește desfășurarea activităților medicale. În prezent, activitatea ambulatoriului nu se desfășoară în conformitate cu cerinţele actuale cu privire la asigurarea fluxurilor de pacienţi şi personal admise. Cabinetele din ambulatoriu nu sunt dotate cu spaţii şi anexe, asa cum este prevăzut în normele şi normativele în vigoare (Ordin 39/2008 și Normativ de Proiectare NP015-1997 privind proiectarea construcțiilor spitaliceşti, Ordinul MS 914- 26.07.2006), în sensul că nu există o zonă de așteptare și de triaj a pacienților care se prezintă în ambulator. Cabinetele medicale sunt dispuse față în față, pacienții staționând pe holurile cu o lățime mai mică de 1,50 m, îngreunând în acest fel actul medical și circulația curentă a pacienților și a personalului medical", se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre votat luni de consilierii judeţeni.

Şi la Maternitatea Ploieşti, proiectul european depus vizează tot modernizarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului. Ţinând cont de dimensiunile şi destinaţia unităţii medicale, lucrările sunt ceva mai reduse cantitativ, lucru care se vede şi în valorile totale aferente obiectivului de investiţii, respectiv 6.682.784 lei cu tot cu TVA valoare totală estimată, din care Consiliul Judeţean ar urma să suporte o cotă de cofinanţare de 2%, însemnând puţin peste 133.655 de lei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.