Miercuri, 30 Octombrie 2019 13:58

Se închid din nou spitale în toată ţara? PNL dezminte zvonul apărut

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un zvon apărut în ultimele zile arată că programul de guvernare propus de PNL vizează închiderea mai multor spitale din ţară, amintind de măsurile de austeritate din timpul guvernării Boc, când a fost pus lacătul pe uşile de la 75 de unităţi medicale. Conducerea Partidului Naţional Liberal dezminte categoric informaţiile vehiculate şi spune că este vorba despre o "intoxicare" lansată de rivalii politici şi că programul de guvernare propune investiţii în spitale, nu închideri.

Dacă e să dăm crezare zvonurilor, mai multe unităţi medicale din ţară ar urma să fie închise, pe motiv că înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară. Site-ul cotidianul.ro a publicat chiar o listă cu 22 de spitale, citând membri ai PSD care susţin că au citit programul de guvernare propus de liberali. Ulterior a apărut o listă ceva mai lungă, care cuprinde şi patru unităţi medicale din Prahova: Spitalul de Ortopedie Azuga, Spitalul "Sf. Filofteia" Mizil, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti şi Spitalul Orăşenesc Băicoi. Pe mai multe site-uri care alocă spaţii extinse mesajelor venite dinspre PSD, informaţia este prezentată ca o bombă de natură să pună în pericol sistemul medical din România, amintindu-se de măsurile de austeritate din urmă cu aproximativ zece ani.

Zvonul este dezminţit de reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, care spun că nu s-a pus niciodată în discuţie închiderea de unităţi medicale. Într-o emisiune difuzată de B1TV, europarlamentarul Rareş Bogdan, unul dintre liderii PNL, a declarat că informaţia este ""o sperietoare aruncată de PSD". "În 2010-2011 am fost extrem de agresiv ca jurnalist cu cei care desființau spitale și am cerut Guvernului USL care se instala pe 7 mai 2012 să redeschidă spitalele. Au fost 75 de spitale închise. Au reușit să deschidă undeva la 21. Restul nu s-au redeschis. România are nevoie de spitale, are nevoie de investiții și cred că este o sperietoare aruncată din linia celor aruncate de PSD în ultimele zile pentru a arăta cât de periculos ar fi ca în România să se trăiască sub o guvernare PNL", a declarat Rareş Bogdan. Întrebat de moderator dacă varianta închiderii de spitale a fost luată în calcul de conducerea PNL, europarlamentarul a precizat că acest scenariu este "exclus": "Se vorbește despre investiții în spitale și despre construcția de spitale regionale, nu despre închis spitale".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.