Miercuri, 13 Noiembrie 2019 13:28

Ministerul Sănătății a cerut UNIFARM să achiziționeze de urgență ser antidifteric! Vaccinarea, singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății a prezentat măsurile luate în ultimele două săptămâni, după confirmarea unor cazuri de difterie la granița de nord a României. Mai multe județe sunt în alertă, iar autoritățile se pregătesc să înceapă o campanie de prevenire a apariției îmbolnăvirilor și în țara noastră.

"Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcțiilor de sănătate publică din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea intensificarea activității de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluția unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina. De asemenea, Ministerul Sănătății a cerut INSP să distribuie prin direcțiile de sănătate publică tuturor medicilor de familie și unităților sanitare din județe definiția de caz pentru difterie, precum și obligația de a informa imediat telefonic asupra cazurilor suspecte la DSP județean, care va raporta cazul la INSP-CNSCBT și va demara ancheta epidemiologică", au informat oficialii MS.

Citiți și:  Alertă la granițele României, după confirmarea unor cazuri de difterie. În țara noastră, boala nu mai există de 40 de ani!

Ministerul Sănătății a mai cerut direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația acoperirii vaccinale pentru difterie, astfel încât să fie identificate zonele cu o mai slabă acoperire pentru a interveni cu acțiuni de recuperare la vaccinare a copiilor.

Singura modalitate de prevenire a difteriei, o boală cu transmitere aerogenă și cu potențial mortal este vaccinarea specifică, de aceea Ministerul Sănătății a cerut Companiei UNIFARM să demareze, de urgență,  prin procedură de nevoi speciale, o achiziție de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situația apariției unor cazuri de îmbolnăvire.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.