Alex Calinoiu

Alex Calinoiu

La un pic mai mult de o lună de la preluarea guvernării României, liberalii anunţă că statul va elimina "cutuma" de a întârzia cu plata decontărilor din TVA, concedii medicale sau concedii de îngrijire a copiilor. Deputatul de Prahova Răzvan Prişcă a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă, despre principiile guvernării, anunţând că rectificarea bugetului de stat va asigura toate fondurile solicitate de primării pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare până la finele anului, că o prioritate a Executivului va fi extinderea reţelelor de caze, că pensiile şi salariile nu vor fi diminuate şi că Guvernul începe discuţiile pentru eliminarea unor prevederi din Ordonanţa 114.

Referitor la rectificarea bugetară, în urma căreia Guvernul urmează să distribuie, cel mai probabil astăzi, banii pentru unităţile administrative şi alte structuri de stat, parlamentarul prahovean le-a dat asigurări edililor că vor primi toate sumele de funcţionare solicitate, câtă vreme a existat o justificare corectă şi transparentă. În acelaşi spirit al transparenţei, deputatul avorbit despre "reaşezarea filozofiei bugetare pe principii echitabile", declarând că statul va elimina "cutumele" vizând întârzierea unor plăţi pe care le are de făcut, dând ca exemplu decontările pentru concediile medicale, unde, la momentul preluării guvernării, Ministerul Sănătăţii avea un debit de 1,8 miliarde de lei. "Din păcate, la momentul preluării guvernării, multe dintre lucrurile pe care le-am reclamat în opoziţie s-au dovedit a fi adevărate. Ne-am trezit într-un moment în care toată România aştepta rectificarea bugetară de toamnă, pe care Guvernul Dăncilă a amânat-o, rectificare fără de care mare parte din unităţile din administraţia românească erau efectiv în faliment, vorbim despre peste două treimi din primăriile din România şi unele instituţii centrale, dau doar exemplul Ministerului Sănătăţii, instituţii care pe baza a ce spunea domnul Teodorovici şi-au planificat structura bugetară astfel încât lunile noiembrie şi decembrie să rămână neacoperite. Peste două treimi din primării nu mai aveau bani de salarii, vorbim de cheltuielile curente, lumină, paza, nicidecum de investiţii. Şi atunci ministrul de Finanţe a trebuit să facă rapid un recensământ, pentru că la momentul preluării mandatului nici măcar nu exista un recensământ al unităţilor administrative care aveau aceste probleme financiare, e vorba de primării conduse de primari de la toate partidele politice. A fost nevoie de o rectificare bugetară care, dată fiind situaţia pe care Institutul de Prognoză ne-a prezentat-o public, a trebuit să fie negativă, crescând deficitul bugetar, şi suntem în situaţia în care, probabil astăzi, primul-ministru va aloca sume din bugetul de rezervă al Guvernului pentru funcţionarea primăriilor", a declarat deputatul Răzvan Prişcă.

"Toate debitele pe care le are statu vor fi decontate, începând cu această guvernare, la termen, în ordinea cronologică, transparent şi corect, în aşa fel încât toată lumea să ştie, când îşi face un buget, că există o predictibilitate", a mai afirmat parlamentarul prahovean.

Acesta a mai anunţat că una dintre priorităţile viitoare ale Guvernului va fi extinderea reţelelor de gaze, explicând că în prezent doar aproximativ 35% dintre gospodării sunt racordate la gaze. Referitor la pensii şi salarii, deputatul a dezminţit informaţiile alarmiste lansate de rivalii politici, dând asigurări că nu vor exista tăieri: "Probabil că este redundant, dar vreau să punctez că acest Guvern nu doar că nu va face tăieri, dar îşi asumă legile şi graficele de creştere existente. Reabordarea Legii pensiilor însemnă doar o corectare a unor lucruri care nu funcţionează, fără să se atingă de punctul de pensie".

Răzvan Prişcă a mai anunţat că Guvernul Orban începe, tot astăzi, o discuţie despre abrogarea Ordonanţei 114 din 2018, explicând că vor fi eliminate anumite prevederi, însă numai în urma unei analize atente, că ordonanţa respectivă este "un ghiveci cu de toate", cu ramificaţii în mai multe domenii, motiv pentru care va fi nevoie de "o abordare atentă, ca să nu distorsioneze piaţa".

Revenind la bugetele primăriilor, parlamentarul a mai discutat şi despre situaţia banilor rămaşi la final de an: "O problemă cu care s-au confruntat primarii, indiferent de culoare politică, era că la sfârşitul anului, dacă se trezea la 31 decembrie că rămîneau nişte bani în cont, Ministerul de Finanţe venea şi îi lua automat. Este un principiu pe care noi vrem să-l răsturnăm. Acolo unde avem primari care au proiecte şi viziune multianuală şi-şi drămuiesc banii pe o strategie proprie, statul român nu va mai lua banii din cont fără nicio discuţie măcar".

   

Peste 350 de membri USR au semnat o petiţie adresată conducerii partidului, în care reclamă excluderi abuzive, "execuţii politice" şi o îndepărtare sau chiar încercare de intimidare a celor care nu susţin actuala echipă de conducere. Printre semnatari se numără şi deputatul de Prahova Dan Rădulescu, fost preşedinte al organizaţiei judeţene, care spune că a vrut să tragă un semnal de alarmă în speranţa că lucrurile vor reveni la normal.

În esenţă, semnatarii scrisorii deschise, peste 350 la număr, reclamă instalarea unui soi de dictatură în partid, cerând reanalizarea unor decizii de excludere, care au vizat inclusiv membri foarte activi din Prahova. "Am semnat, alături de colegi din toată țara, această scrisoare deschisă, un ultim semnal de alarmă, până la urmă, din două motive – pe de o parte, cu speranța că, în urma acestui nou demers, lucrurile se vor așeza pe făgașul normalității în USR, pe de alta, din solidaritate cu toți membrii filialei Prahova excluși abuziv de-a lungul timpului, exact precum colega Oli Ardelean, doar pentru a satisface orgolii mărunte și a reduce la tăcere vocile incomode: Mariana Lungan, membru fondator și un adevărat avertizor de integritate, Florian Ilie, Alexandru Daraban, Sonke Martin, Gabriel Mureșan, Cristian Ghinea. Ieri, Biroul Național al USR a exclus din partid, după trei ore de dezbateri, un membru al Biroului Județean Ilfov, pentru o postare pe Facebook. Pe ordinea de zi, stabilită de președintele Dan Barna, se aflau sesizări la adresa a 6 membri USR, toți cu poziții critice față de diferite decizii ale conducerii partidului. Audierile s-au oprit la cel de-al doilea membru cercetat, în jurul orei 24, când o parte dintre membrii Biroului Național părăsiseră sala, iar acesta și-a pierdut cunoștința. Colega noastră Olimpia Ardelean, membru al Biroului Județean Ilfov, a fost exclusă pe baza unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizației județene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba, pentru că deranjează", a scris deputatul Dan Rădulescu pe pagina oficială de Facebook.

CITIŢI ŞI:

Demisii din USR Prahova. O organizaţie s-a dizolvat, după plecarea mai multor membri

"Prin ceea ce s-a întâmplat aseară, USR a pierdut masiv într-un aspect esențial al lui: libertatea de exprimare și respectul pentru dreptul la opinie al membrilor. (...) Mai mulți colegi și-au anunțat astăzi demisia din USR în urma celor întâmplate. Excluderile nedemocratice sunt cu adevărat un motiv temeinic de dezamăgire. Îi îndemnăm însă pe membrii USR care nu sunt de acord cu echipa Barna să rămână în partid și să îl facă mai democratic. Un partid care își propune să salveze România nu va reuși asta pedepsind exprimarea legitimă a opiniei, pentru a face pe plac oricărui șef ar fi vremelnic la conducerea sa", a mai transmis parlamentarul prahovean.

   

Cu Primăria Ploieşti rămasă fără bani şi timp pentru a organiza un concert de Revelion în centrul municipiului, un consilier local propune ca administraţia locală să compenseze prin... artificii. Bogdan Hodorog, preşedintele PMP Ploieşti, propune spectacole pirotehnice, în noaptea trecerii dintre ani, în mai multe cartiere ale oraşului.

"În atenția conducerii Primăriei Ploiești: Pe această cale, solicit conducerii Primăriei Ploiești să ia în calcul ca la trecerea dintre ani să fie organizate focuri de artificii în toate cartierele din oraș! Ploieștenii merită să se bucure de acest spectacol, indiferent de zona în care locuiesc. Pentru ca vocea mea să se facă auzită, voi propune acest lucru și în viitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești!", a transmis consilierul PMP Bogdan Hodorog, într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook.

CITIŢI ŞI:

Primăria Ploieşti rămâne fără bani şi timp pentru a organiza un spectacol de Revelion

Consilierul a specificat că îşi doreşte ca această împărţire pe cartiere să se facă fără creşterea costurilor totale suportate de municipalitate.

   

Peste 500 de copii ploieșteni participă, în perioada 9 - 20 decembrie 2019, la proiectul ”Atelierele lui Moș Crăciun”, inițiat de administraţia locală, a anunţat Primăria Ploiești.

În cadrul atelierelor organizate în foaierul Teatrului "Toma Caragiu", copiii au ocazia să-şi exerseze creativitatea, sub coordonarea unor artişti. "Creativitatea și îndemânarea micuților ploieșteni vor reînvia Spiritul Sărbătorilor de Iarnă și vor însufleți obiectele create sub îndrumarea artiștilor profesioniști, în atmosfera caldă și primitoare a foaierului Teatrului «Toma Caragiu»", a transmis Primăria Ploieşti, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Evenimentul, dedicat sărbătorilor de iarnă, a fost lansat acum câţiva ani de administraţia locală şi este derulat în parteneriat cu unitățile de învățământ primar și preșcolar din municipiu.

   

Fostul parlamentar Mihai Apostolache, conferenţiar universitar doctor din cadrul UPG Ploieşti şi specialist în drept public, a anunţat joi că s-a înscris în Partidul Prahova în Acţiune, alături de peste 300 de persoane.

"Astăzi m-am înscris oficial în Partidul Prahova în Acțiune împreună cu 304 colegi din Prahova. Prahova în Acțiune! Ambiția de a realiza ceva măreț!", a anunţat fostul deputat pe pagina sa de Facebook.

Formaţiunea politică a luat naştere oficial la începutul acestei luni, în urma dispoziţiei Tribunalului Bucureşti de înregistrare în Registrul Partidelor Politice, fiind construită pe bazele Asociaţiei Prahova în Acţiune şi având ca scop "implicarea activă în viața politică şi aplicarea de soluții eficiente pentru dezvoltarea comunității", cu un accent pus pe mediul antreprenorial şi organizațiile non-guvernamentale, conform anunţului făcut de preşedintele partidului, avocatul Răzvan Stănciulescu.

   

Judecătoria Ploieşti a dat în această lună sentinţa în dosarul penal care viza mai multe achiziţii făcute de Poliţia Locală Ploieşti, dispunând achitarea tuturor inculpaţilor, foşti sau actuali angajaţi ai instituţiei, respectiv încetarea procesului penal faţă de unii dintre aceştia sub aspectul intervenţiei prescripţiei.

Achiziţia vizase peste 100 de staţii mobile sau fixe de comunicaţii şi un program software de gestionare a lor, iar procurorii DNA consideraseră că nu a fost respectat întocmai contractul, invocând un prejudiciu de peste 100.000 de lei produs instituţiei publice. Conducerea Poliţiei Locale a depus plângerea penală, la câţiva ani de la semnarea contractului, reclamând că o parte din aparatură fusese plătită dar nu şi livrată. Au fost trimise în judecată patru persoane, printre care şi şeful de la achiziţii al instituţiei din acea perioadă, Cezar Stoichiciu, devenit ulterior director la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti.

Prin sentinţa pronunţată acum, instanţa de judecată i-a achitat pe Stoichiciu şi ceilalţi trei inculpaţi. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Iată sentinţa Judecătoriei Ploieşti:
În temeiul art. 386 alin. (1) Cod procedură penală, admite cererea de schimbare a încadrării juridice a infrac?iunilor re?inute în rechizitoriul nr. 12092/P/2013 din data de 18.01.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploie?ti, formulată de inculpatul STOICHICIU CEZAR DAN, prin apărător ales. 1. În temeiul art. 386 alin. (1) Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a infrac?iunilor re?inute în sarcina inculpatului STOICHICIU CEZAR DAN prin rechizitoriul nr. 12092/P/2013 din data de 18.01.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploie?ti din infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal anterior şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal în infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 248 Cod penal anterior şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. 2. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului STOICHICIU CEZAR DAN sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 248 Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal. 3. În temeiul art. 396 alin. (6) Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f) Cod procedură penală, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul STOICHICIU CEZAR DAN sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. II. 1. În temeiul art. 386 alin. (1) Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a infrac?iunilor re?inute în sarcina inculpatei IONESCU MARIANA prin rechizitoriul nr. 12092/P/2013 din data de 18.01.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploie?ti din infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior; - instigare la fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 25 Cod penal anterior raportat la art. 289 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior; - fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, toate cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. în infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 248 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior; - instigare la fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 25 Cod penal anterior raportat la art. 289 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior; - fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, toate cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. 2. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatei IONESCU MARIANA sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 248 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal. 3. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. c) Cod procedură penală dispune achitarea inculpatei IONESCU MARIANA sub aspectul săvâr?irii infrac?iunii de instigare la fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 25 Cod penal anterior raportat la art. 289 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal. 4. În temeiul art. 396 alin. (6) Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f) Cod procedură penală, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpata IONESCU MARIANA, sub aspectul săvâr?irii, la data de 17.08.2010, a infrac?iunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. 5. În temeiul art. 396 alin. (6) Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f) Cod procedură penală, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpata IONESCU MARIANA, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. III. 1. În temeiul art. 386 alin. (1) Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a infrac?iunilor re?inute în sarcina inculpatului BALACI CRISTIAN prin rechizitoriul nr. 12092/P/2013 din data de 18.01.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploie?ti din infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal anterior; - fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, toate cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal; în infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 248 Cod penal anterior; - fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior (fapta din data de 17.08.2010); - fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior (proces-verbal de custodie din 24.08.2010) şi - fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, toate cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal; 1. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului BALACI CRISTIAN, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 248 Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal. 2. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului BALACI CRISTIAN, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal (proces-verbal de custodie din 24.08.2010). 3. În temeiul art. 396 alin. (6) Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f) Cod procedură penală, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul BALACI CRISTIAN, sub aspectul săvâr?irii, la data de 17.08.2010, a infrac?iunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 290 Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. 4. În temeiul art. 396 alin. (6) Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f) Cod procedură penală, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul BALACI CRISTIAN, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale), prevăzută de art. 289 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. IV. 1. În temeiul art. 386 alin. (1) Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a infrac?iunilor re?inute în sarcina inculpatului BARBU ADRIAN prin rechizitoriul nr. 12092/P/2013 din data de 18.01.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploie?ti din infracţiunile de: - complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 26 Cod penal anterior raportat la art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior şi - fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal; în infracţiunile de: - complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 26 Cod penal anterior raportat la art. 248 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior şi - fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. 2. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului BARBU ADRIAN, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 26 Cod penal anterior raportat la art. 248 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior ?i art. 5 Cod penal. 3. În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului BARBU ADRIAN, sub aspectul săvâr?irii, în luna august 2010, a infrac?iunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art. 290 Cod penal anterior cu aplicarea art. 41 alin. (2) Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. V. În temeiul art. 397 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 25 alin. (5) Cod procedură penală lasă nesolu?ionată ac?iunea civilă exercitată de partea civilă CONSILIUL LOCAL PLOIE?TI – POLI?IA LOCALĂ PLOIE?TI. VI. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. i) Cod procedură penală, raportat la art. 25 alin. (3) Cod procedură penală dispune desfiinţarea: - men?iunilor privind data de efectuare a controlului financiar preventiv propriu înscrise pe originalul facturii fiscale nr. 0061/11.08.2010 emisă de SC BARBY ROUTE SRL; - men?iunilor privind data certificării în privin?a realită?ii, regularită?ii ?i legalită?ii înscrise pe originalul facturii fiscale nr. 0061/11.08.2010 emisă de SC BARBY ROUTE SRL; - men?iunilor privind data aplicată în partea superioară dreaptă a originalului facturii fiscale facturii fiscale nr. 0061/11.08.2010 emisă de SC BARBY ROUTE SRL; - men?iunilor privind data (11.08.2010) întocmirii celor 115 procesele-verbale de recep?ie ale Comisiei de recep?ie din cadrul Poli?iei Comunitare Ploie?ti; - men?iunilor privind data (11.08.2010) întocmirii Notei de recep?ie ?i constatare diferen?e nr. 6 a Comisiei de recep?ie din cadrul Poli?iei Comunitare Ploie?ti. - men?iunilor privind nr. de înregistrare 6168 bis din data de 13.08.2010 referitor la documentul provenit de la BARBY ROUTE reprezentând FF0061/11.08.2010 repartizat Compartimentului Adm. din registrul de intrări-ie?iri ”2010-vol.III” al Poli?iei Comunitare Ploie?ti. VII. 1. În temeiul art. 275 alin. (1) pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, obligă inculpa?ii IONESCU MARIANA, BALACI CRISTIAN ?i STOICHICIU CEZAR DAN la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum de câte 600 lei fiecare. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod procedură penală dispune avansarea sumei de 1663 lei pentru avocat Marinescu Delia-Mihaela, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

   

Autorităţile din comuna prahoveană Aluniş au inaugurat recent un pasaj rutier modern, construit în locul unui pod vechi şi degradat din lemn, care asigură accesul către aproximativ 400 de proprietăţi private.

Primarul comunei, Iulian Bîgiu, a anunţat că podul a fost finalizat cu doi ani înainte de termenul  fixat prin autorizaţia de construire, care era în noiembrie 2021.

Proiectul a vizat realizarea unui pod din beton armat, cu o lungime de 23,3 metri, construit pe drumul local Cărpinoasa, peste pârâul cu acelaşi nume, în satul Aluniş, plus realizarea de lucrări pentru apărări de mal pe o lungime de 73,3 metri, conform datelor prezentate de Primărie. Obiectivul de investiţii deserveşte 43 de gospodării şi peste 370 de terenuri aflate în proprietate privată, asigurând totodată şi accesul către păşunile comunale din zonă. "Lucrarea a fost începută în noiembrie 2018 şi finalizată în noiembrie 2019, cu doi ani mai devreme faţă de termenul de execuţie prevăzut în Autorizaţia de construire nr. 12 din 25.06.2018, respectiv noiembrie 2021", a declarat primarul Bîgiu. Acesta spune că era nevoie urgentă de o intervenţie în zonă, pentru că vechiul pod era deteriorat, primarul păstrând şi câteva fotografii făcute înainte de începerea proiectului.

Investiţia a avut o valoare de puţin peste 1,2 milioane de lei, fiind asigurată din bugetul local şi fonduri primite prin parteneriat de la Consiliul Judeţean Prahova.

   

După ce anul trecut promovase o iniţiativă legislativă pentru introducerea unor autobuze dedicate exclusiv transportului copiilor spre şi dinspre unităţile de învăţământ, deputatul prahovean Roberta Anastase i-a propus astăzi primarului municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, să aloce măcar unul dintre cele opt autobuze noi aduse recent în municipiu pentru transportul elevilor.

Într-o scrisoare deschisă transmisă joi, parlamentarul PNL în cere colegului său de partid să demareze acest proiect, până acum întârziat din "lipsa resurselor", amintindu-i că astfel de iniţiative funcţionează cu succes în alte oraşe mari. "Vă felicit pentru că ați reușit să aduceți al doilea lot de autobuze nepoluante în Ploiești. Demersul dumneavoastră se încadrează în procuparea noastră comună pentru situația stării de sănătate a comunității afectată de poluarea masivă din orașul nostru. Cred că odată cu aducerea în oraș a noului  lot de 8 autobuze este momentul cel mai potrivit  pentru alocarea a cel puțin unuia dintre acestea pentru transportul elevilor", a scris Roberta Anastase în scrisoarea deschisă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Autobuze care să aducă elevii la şcoală, propuse în Ploieşti, la pachet cu modificarea Codului rutier

"Domnule Primar, vă reamintesc că, în urmă cu un an, am promovat o inițiativă legislativă privind asigurarea transportului elevilor în condiții decente și de siguranță. Lipsa resurselor a întârziat demararea unui astfel de proiect în Ploiești , el dovedindu- se a fi unul de succes în oraşe precum București, Cluj și Brașov unde s-a reușit deja înființarea liniilor speciale pentru elevi. Sunt convinsă că sunt în asentimentul dumneavoastră când spun că și elevii ploieșteni merită să se bucure de o asemenea facilitate, merită să circule cu mijloace de transport nepoluante, de ultimă generație", a mai transmis deputatul Roberta Anastase.

   

În Parcul Memorial "Constantin Stere" a fost inaugurat, joi, un nou loc de joacă modern, amenajat în urma unei donaţii primite de administraţia parcului de la Rafinăria Petrotel Lukoil.

După ce amenajase, în 2017 şi 2018, alte două locuri de joacă în incinta grădinii zoologice de la Bucov, compania petrolieră a creat acum unul asemănător, în Parcul "Constantin Stere", aproape de intrarea la Zoo, pe un teren degradat care avea nevoie de o intervenţie urgentă. Spaţiul are 200 de metri pătraţi, e prevăzut cu o suprafaţă specială din cauciuc antitraumă şi e dotat cu mai multe obiecte de joacă moderne, destinate în special copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani.

Inaugurarea a avut loc joi, în prezenţa directorului general executiv al SC Petrotel Lukoil SA, Aleksei Kovalenko, a deputatului Laura Fulgeanu-Moagher şi a directorului Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere", Sandu Ştefan. Reprezentantul Petrotel Lukoil, venit de câteva luni la conducerea societăţii, a vorbit despre implicarea companiei petroliere în susţinerea proiectelor comunităţii locale şi protecţia mediului, amintind de investiţiile din ultimii ani şi anunţând că acestea vor continua şi pe viitor. Proiectul finalizat acum vine după ce, în 2017, tot în perioada sărbătorilor de iarnă, compania crease un loc de joacă modern în interiorul grădinii zoologice, iar la aproximativ un an distanţă a contribuit la reabilitarea unuia deja existent.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

GALERIE FOTO | Un nou loc de joacă modern la Zoo Bucov, construit de Lukoil

   

Schimbată din funcţia de prefect de Prahova de către Guvern, într-o şedinţă în care au fost eliberaţi din funcţii 40 de prefecţi şi subprefecţi din ţară, Mădălina Lupea a transmis miercuri un mesaj în care le-a mulţumit colegilor şi colaboratorilor.

"A fost o onoare pentru mine să îndeplinesc pe rând funcțiile de subprefect, subprefect cu atribuții de prefect și prefect. A fost o provocare în care am pus interesele cetățeanului și ale instituției pe primul loc, o experiență din care am învățat foarte multe, pentru că Instituția prefectului are competențe complexe. Le mulțumesc colegilor din instituție care mi-au fost mereu alături și cu care am lucrat întotdeauna minunat, membrilor Colegiului prefectural, ai comitetului pentru situatii de urgență, seniorilor din Comitetul de dialog civic și membrilor Comitetului de dialog social. Îi mulțumesc domnului subprefect Emil Drăgănescu care mi-a fost alături aproape trei ani. Le mulțumesc domnilor primari din județ, cu care, indiferent de culoarea politică, am colaborat bine pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. Totodată mulțumesc presei care a prezentat obiectiv activitatea mea și a instituției, în majoritatea cazurilor. Ușa mea le-a fost deschisă jurnaliștilor în permanență pentru că am considerat necesar să fiu transperentă și am avut încredere în dorința lor de a informa corect populația", a transmis Mădălina Lupea.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Prefectul de Prahova, eliberat din funcţie, alături de alţi 39 de prefecţi şi subprefecţi

SURSE: Noul prefect de Prahova ar putea să vină de la ANAF

"Astăzi, părăsesc această instituție și funcție, mândră că am putut reprezenta Guvernul României și interesele cetățenilor întotdeauna în spiritul legii. Îi urez noului prefect mult succes!", se mai arată în mesajul transmis miercuri de Mădălina Lupea, cea care a ocupat postul de prefect de Prahova din ianuarie 2017 şi până în prezent, după ce, anterior, fusese subprefect al judeţului, timp de aproape doi ani şi jumătate.

   

Pagina 1 din 404