Vineri, 23 Martie 2018 14:44

Jocul Codurilor de vreme rea Recomandat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost sau nu a fost dezastru în oraşul nostru?

Trecem peste sintagmele deja celebre în uzul jurnalistic, „iadul alb“, „teroarea albă“, „trafic de coşmar“ şi mai bine să vedem în această ultimă zvâcnire a iernii felul în care reacţionează oamenii la un fenomen absolut normal, cu care se confruntă an de an şi de fiecare dată reacţionează cu aceeaşi surprindere indignată.

La orele dimineţii circulaţia în Ploieşti nu era nici mai rea nici bună. Pe fondul unei ninsori apoase şi la  temperatură de minus 2 grade zăpada din Ploieşti nu a trecut de 20 de cm, totuşi asta nu a oprit valuri de uimire.

Presa centrală a prins un subiect pe care insistă la fiecare jurnal. Echipe de ştiri se „aruncă“ în Bărăgan şi în zonele de câmpie să filmeze viscolul şi să spere că poate găsi un drum blocat de nămeţi. Live-uri de pe marginea şoselei cu zăpada în gură. Totul e relatat cu un tempo de atac terorist. Din păcate nu a fost aşa un dezastru, dar asta nu e un motiv ca jurnaliştii de televiziune să caute alte cazuri sau să exagereze.

Dincolo de la ceea ce se aşteaptă de la autorităţi, indignarea arătată pe Facebook.

Să mai punem la socoteală că la scările majorităţii blocurilor aproape niciun locatar nu a ieşit cu o lopată să mai dea zăpada de pe trepte şi alei? Faptul că pe străzile de case, la doar două curţi de pe o stradă cu 30 de case proprietarii au mai curăţat trotuarul?

Ori că unii dintre cei mai zeloşi gospodari îşi aruncă zăpada de pe trotuar direct pe carosabilul abia curăţat de lamele utilajelor?!

Sau că numeroşi posesori de permise auto, nu şoferi, accelerează şi bruschează direcţia haotic pe zăpadă şi se miră că au ieşit în decor?

Mulţi oameni parcă s-au „alienat“ şi declară stări de urgenţă din nimic. Acum sunt mai toţi specilişti în coduri meteorologice. Şcolile se închid la cea mai mică pală de vânt, iar copiii sunt ţinuţi în casă, cu tableta în braţe. Niciun un copil nu mai iese să joace în zăpadă. Nimeni nu se mai bucură ca pe vremuri de imaginea asta are parcă a mai estompat jegul din oraş. Suntem în schimb, încruntaţi, cu alură de omnispecialişti şi criticăm orice se întâmplă în jurul nostru.

Se duce şi codul ăsta şi vor apărea altele de furtuni şi ploi, vom continua să ne mirăm ce „dezastre“ ne alimentează temerile.

 

Citit 6918 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2018 14:57

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.