1.500 de lei stimulent de inserție pentru părinții care revin mai devreme la serviciu. Condițiile de acordare

1.500 de lei stimulent de inserție pentru părinții care revin mai devreme la serviciu. Condițiile de acordare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că stimulentul de inserție pentru pentru părinții care se întorc la serviciu înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului vor beneficia de un stimulent de inserție mai mare, potrivit unui proiect de OUG.

Sprijinul financiar, acordat până când copilul împlinește vârsta de 3 ani, va fi majorat la 1.500 de lei, prin adoptarea unei ordonanțe de urgență. Turcan a spus, însă, că majorarea se va aplica pentru părințele care optează să se reîntoarcă la serviciu înainte de șase luni, în condițiile în care acesta se afla în concediu de creștere a copilului.

În opinia ministrului Raluca Turcan, suma este consistentă și îi poate permite părintelui să asigure îngrijirea copilului, odată ce revine la serviciu.

În prezent, valoarea lunară a acestui stimulent este de 650 de lei. El este acordat beneficiarilor indemnizației de creștere a copilului care revin la serviciu cu cel puțin două luni înainte de terminarea concediului de creștere a copilului.

 

 

 

Image
Image
Image