ALPIN FILM FESTIVAL | Singurul festival de film și cultură montană din România are loc între 26 februarie și 3 martie, la Brașov, Predeal și Bușteni

Astăzi începe, în Bucegi, Alpin Film Festival, primul și, până acum, singurul festival de film montan din România, cu secțiuni paralele de carte și fotografie.

"Festivalul aduce în atenția publicului filme spectaculoase despre ascensiuni montane, expediții și povești ale muntelui, în selecție internațională și competiție națională, precum și prezentări de carte, dezbateri și expoziții de fotografie legate de universul muntelui și alpinism. Invitații speciali ai festivalului vor interacționa cu publicul în evenimentele din cele 5 zile de festival: alpiniștii Zsolt Torok, Vlad Căpușan, Cornel Coco Galescu, Constantin Lăcătușu, Teofil Vlad, sportivii de performanță Daciana Leonte, Robert Hajnal, Bogdan Coteț, Roma Ciobanu, Viorel Pălici, Toma Coconea, Denisa Dragomir, Silviu Bălan, speologul Dr. Cristian Lascu și mulți alții", anunță pagina de Facebook I Love Bușteni.

Stațiunea prahoveană va găzdui multe dintre manifestările programate pentru 2 martie, penultima zi de festival:

- Ziua Alpinismului  o zi dedicată alpinismului românesc cu Gala Alpinismului, ajunsă la ediția a 4-a, tema din acest an fiind „Noile generații”.

- oferirea, din partea Federației Române de Alpinism și Escaladă, a titlurilor de Sportiv al Anului, la disciplinele care fac parte din federație. Pentru prima oară, în cadrul galei, se vor acorda premii pentru cele mai bune performanțe ale anului 2018 la alergare montană, orientare sportivă și parapantă. (de la ora 15.00, cu participarea cunoscutului alpinist Zsolt Torok)

- proiecția filmului "PENTRU EROII CARE NE-AU LĂSAT O ȚARĂ" (2018), de la ora 11.00, la Centrul Cultural "Aurel Stroe"

- atelier organizat de Jandarmerie, de la ora 13.00, pe pârtia Kalinderu

- lansarea volumelor „Noi, cei de la Știința” – Petru Suciu și „O croazieră pe Dunăre” – Niculae Petrescu, de la ora 12.30, la Centrul Cultural "Aurel Stroe"

- proiecția filmului "BONINGTON Mountaineer" (MAREA BRITANIE, 2017), de la ora 19.00, la Centrul Cultural "Aurel Stroe".

Programul complet al festivalului poate fi văzut AICI.

 

Image
Image
Image