Apel public al şoferilor TCE Ploieşti pentru toalete la capetele de linii

Apel public al şoferilor TCE Ploieşti pentru toalete la capetele de linii
Previous Next

Asociaţia Profesională a Transportatorilor APT a transmis o scrisoare deschisă, în care reclamă că firma de transport public a municipalităţii ploieştene nu asigură toalete la cap de linie pentru conducătorii mijloacelor de transport în comun. Sindicaliştii spun că pe unele trasee nu există deloc, iar la altele toaletele sunt insalubre, lucru care devine cu atât mai riscant în actualul context al pandemiei.

Adresa oficială a fost înaintată Guvernului, Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii, Consiliului Local Ploieşti, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova. În document, reprezentanţii APT arată că există o recomandare transmisă conducerii TCE Ploieşti, de către DSP Prahova, încă din aprilie 2018, urmată de o dispoziţie transmisă în luna decembrie a aceluiaşi an de către Inspectoratul Teritorial de Muncă.

"La trei capete de linii sunt amplasate chiar pe trotuar, printre călătorii care aşteaptă mijloacele de transport în comun, toalete ecologice fără lumină, neracordate la apă şi la canalizare, iar la două capete de linii nu sunt asigurate grupuri sanitare. În contextul actualei pandemii lipsa toaletelor reprezintă un risc ridicat de îmbolnăvire pentru conducătorii auto şi vă solicităm cu respect sprijinul pentru rezolvarea acestei situaţii care nu mai suportă amânare", se arată în documentul semnat de Sebastian Suditu, preşedintele Departamentului Transport Public din cadrul APT.

(Foto: TransPloieşti)

Image
Image
Image
Image