Aproape 32.000 de oameni din Prahova primesc pachete gratuite cu produse de igienă şi alimente

Aproape 32.000 de oameni din Prahova primesc pachete gratuite cu produse de igienă şi alimente

A început livrarea celei de-a doua tranșe cu pachete de igienă și, totodată, și distribuirea primei tranșe cu alimente, destinate să ofere asistența materială categoriilor de populaţie cele mai sărace. În Prahova sunt 31.899 de beneficiari, iar livrarea se va derula până pe 17 iulie, a anunţat Prefectura, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Categoriile beneficiarilor finali ai pachetelor cu ajutoare alimentare și de igienă sunt prevăzute în OUG nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate - POAD:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente ( incadrate intr-un grad de handicap grav sau accentuat), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

În conformitate cu legislația electorală, procesul de distribuire a ajutoarelor trebuie finalizat cu o lună înaintea desfășurării alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

(Foto: capital.ro)

Image
Image
Image