Asociaţia STOP Poluării Oraşului Ploieşti îi cere Primăriei să angajeze un inginer de mediu

Asociaţia STOP Poluării Oraşului Ploieşti îi cere Primăriei să angajeze un inginer de mediu
Noul laborator mobil ar urma să monitorizeze atât emisiile industriale, cât şi pe cele produse de incendii (Foto: Stop Poluării Oraşului Ploieşti - Facebook)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Asociaţia STOP Poluării Oraşului Ploieşti le cere autorităţilor locale să angajeze un inginer de mediu care să se ocupe de gestionarea sistemului de monitorizare a calităţii aerului şi identificarea surselor de poluare. Propunerea vine în urma unor discuţii purtate luni la sediul Primăriei, în care autorităţile au anunţat că vor să cumpere un laborator mobil de monitorizare.

Reprezentanţii asociaţiei de mediu au transmis un punct de vedere oficial, în urma discuţiilor de la Primăriei, anunţând că, pentru a fi eficient, noul laborator ar trebui să aibă o gamă diversificată de senzori, atât pentru emisiile rezultate în urma unor incendii, cât şi pentru praf şi emisiile specifice activităţii industriale.

ONG-ul cere înfiinţarea unui post pentru un inginer de mediu în organigrama Primăriei

În acelaşi context, Asociaţia STOP Poluării Oraşului Ploieşti solicită, într-un punct de vedere publicat pe Facebook, crearea unui post de specialitate în organigrama Primăriei, pentru un inginer de mediu care să gestioneze atât laboratorul mobil dorit, cât şi reţeaua de microstaţii de monitorizare a calităţii aerului instalată recent în municipiu.

"Laboratorul mobil trebuie dotat cu senzori autorizațI ANPM șI identici cu cei din laboratoarele mobile ANPM. Senzorii trebuie să fie suficient de diverșI pentru a putea monitoriza atât incendieriile accidentele (locuințe, hale) ori intenționate (deșeuri) cât șI gazele industriale specifice marilor platforme ce înconjoară Ploiești șI Brazi, dar mai ales probele de depuneri colectate din mostre de aer, fum sau praf. Laboratorul trebuie să poată fi folosit atât în program normal de zi, pentru măsurători de screeneing, cât șI non-stop la intervenții, pentru măsurători ale poluanților din timpul incidentelor de poluare", se arată în mesajul transmis de Asociaţia STOP Poluării Oraşului Ploieşti.

"Pentru ca laboratorul să poată fi utilizat la eficență maximă, est nevoie de înființarea unui post dedicat în schema de salarizare a primăriei, pentru un inginer de mediu, care să realizeze măsurătorile șI rapoartele de monitorizare cu acest laborator", au mai specificat reprezentanţii ONG-ului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image