Campanie “Salvați Copiii” pentru a determina autoritățile să redeschidă școlile, din ianuarie

Campanie “Salvați Copiii” pentru a determina autoritățile să redeschidă școlile, din ianuarie

Salvați Copiii România a lansat o campanie inedită care se vrea un manifest pentru a convinge autoritățile ca, din ianuarie 2021, să permită reluarea cursurilor în școli.

„De la adoptarea Legii educaţiei naţionale în 2011 şi până în prezent, România a pierdut 451.895 de copii. Sunt copii care au abandonat şcoala, cu poveşti de viaţă similare experienţelor celor 30 de copii incluşi în campania "Ajută-ne să nu-i lăsăm să devină #CopiiPierduti": Elena, Andrei, Cătălina, Albert, Toni, Ramona, Marian, Luca, Ionuţ, Mihai, Vlăduţ, Gabriela, David, Daniel, George, Alina, Bianca, Andrei, Ioana, Edi, Anişoara şi alţii. La finalul acestui an marcat de o criză sanitară globală care a schimbat profund vieţi, priorităţi şi comportamente, Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra faptului că traversăm o perioadă critică pentru educaţia copiilor noştri.

Salvaţi Copiii România lansează astfel campania manifest "Ajută-ne să nu-i lăsăm să devină #CopiiPierduti", al cărei element central îl reprezintă expoziţia de fotografie şi invită publicul larg şi liderii opiniei publice, începând de astăzi, 16 decembrie ora 11.00, până pe 10 ianuarie 2021, la Muzeul Naţional de Artă, pentru a descoperi poveştile copiilor vulnerabili şi pentru a ne uni forţele în încercarea de a le face experienţele cunoscute şi a nu-i lăsa să devină #CopiiPierduti”, au anunțat inițiatorii proiectului.

Aceștia spun că au creat campania în special pentru a determina autoritățile „să redeschidă şcolile în luna ianuarie 2021, în siguranţă pentru copii şi personalul didactic şi nedidactic, să asigure astfel accesul la educaţie pentru cei mai vulnerabili dintre copiii care trăiesc în condiţii de sărăcie şi izolare socială şi se află în pragul abandonului şcolar şi să trateze cu adevărat educaţia ca prioritate naţională”.

 

 

Image
Image
Image