Femeia care susţine că este fiica lui Salvador Dalí a pierdut apelul în proces şi trebuie să plătească deshumarea

Femeia care susţine că este fiica lui Salvador Dalí a pierdut apelul în proces şi trebuie să plătească deshumarea

Pilar Abel, femeia care susţine că este fiica lui Salvador Dalí, a pierdut apelul în proces şi trebuie să plătească exhumarea efectuată în 2017, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

O curte de justiţie din Madrid a decis luni că femeia care, în mod eronat, a crezut că este urmaşa pictorului suprarealist trebuie să achite costurile apelului şi deshumarea.

Salvador Dalí a murit în 1989 şi a fost înmormântat într-o criptă din muzeul pe care l-a proiectat pentru sine în oraşul Figueres (Catalonia). Osemintele au fost deshumate în iulie 2017 pentru a fi realizat un test ADN care să stabilească dacă el a fost tatăl lui Abel, originară din Girona.

Femeia a crezut întotdeauna că a fost rezultatul unei legături din anii 1950 dintre mama ei şi Dalí, însă testul ADN a stabilit că artistul nu a fost tatăl ei biologic.

Într-un comunicat, Fundaţia Gala-Salvador Dalí a transmis că o curte din Madrid a respins apelul lui Abel privind custodia rămăşiţelor lui Dalí şi i-a ordonat să achite costurile.

După emiterea hotărârii, Pilar Abel a spus că este falimentară. O purtătoare de cuvânt a fundaţiei a precizat că instituţia se gândeşte dacă să o facă răspunzătoare pentru costurile exhumării, având în vedere situaţia ei financiară.

Rămăşiţele pământeşti au fost reînhumate în 2018.

Credit foto News.ro

Image
Image
Image