fbpx

Filarmonica Ploiesti va avea tarife noi pentru inregistrari audio si pentru Virtual Concert Hall

Filarmonica Ploiesti va avea tarife noi pentru inregistrari audio si pentru Virtual Concert Hall

Sala "Ion Baciu" este una dintre cele mai moderne din ţară (Foto: Facebook Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti)

Image
Image

Filarmonica Ploiesti va avea tarife noi pentru închirierea sălii de concerte "Ion Baciu" şi a studioului propriu de înregistrări şi pentru transmisiuni în platforma Virtual Concert Hall, pe care conducerea instituţiei de cultură vrea s-o extindă în acest an, cu posibilitatea de a găzdui atât recitaluri proprii, cât şi evenimente ale unor terţi, mergând până la festivaluri internaţionale de renume.

Lista cu noile tarife urmează să fie dezbătută de Consiliul Local Ploieşti în şedinţa din 31 ianuarie şi cuprinde activităţi pentru care până acum nu existau tarife. Acestea sunt împărţite pe mai multe categorii, respectiv servicii de imprimare audio în sala de concerte a Filarmonicii "Paul Constantinescu" sau în studioul de înregistrări, înregistrări audio-video ale unor spectacole susţinute pe scena instituţiei şi transmisiuni în platforma Virtual Concert Hall, devenită celebră odată cu restricţiile impuse în contextul pandemiei şi care permite difuzarea online a conţinutului. Mai departe, tarifele pentru folosirea sălii sau a studiului pentru înregistrări sunt defalcate în funcţie de numărul de participanţi, durata sesiunii de înregistrare şi numărul de microfoane sau de camere video.

Activitati noi la Filarmonica Ploiesti

Directorul instituţiei de cultură, Vlad Mateescu, a explicat pentru "Telegrama" că aprobarea acestor tarife va permite extinderea gamei de servicii oferite de Filarmonica Ploiesti. "Este prima oară când apar aceste servicii, pentru că noi, conform Codului administrativ, suntem obligaţi să tarifăm artiştii care doresc să folosească sala de concerte pentru înregistrări, iar până acum nu am avut cum să facem aceste lucruri. Sala «Ion Baciu» este singura din Ploieşti şi printre puţinele din România care se bucură de dotarea sceno-tehnică audio/video şi o acustică adecvată", ne-a declarat Vlad Mateescu.

De altfel, în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre de Consiliu se mai aminteşte de investiţiile efectuate în 2017 în tehnologia de înregistrare audio şi 2019 în aparatura video şi se precizează că sala de spectacole poate fi închiriată pentru sesiuni de înregistrare digitală de calitate ale orchestrelor sau pentru evenimente singulare.

Planuri pentru extinderea Virtual Concert Hall

Totodată, proiectul aduce tarife şi pentru difuzarea de conţinut în Virtual Concert Hall, studioul video pe care Filarmonica Ploiesti l-a înfiinţat pentru a îmbunătăţi accesul la cultură, a-şi promova formaţiile şi a uşura accesul publicului la evenimente culturale. Iniţiatorii vorbesc despre extinderea ariei culturale.

"Au fost nişte discuţii anul trecut, care sper să se concretizeze în acest an, în sensul ca nu numai recitalurile sau concertele proprii să fie difuzate în Virtual Concert Hall, ci şi alte evenimente, noi dorindu-ne foarte mult să preluăm transmisiunea Festivalului «George Enescu» pe platforma noastră", ne-a mai declarat directorul Vlad Mateescu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.