Ministrul Culturii anunță că avansează negocierile cu Casa Regală, privind situația de la Peleș

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Noul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a făcut referire, la instalarea sa în funcție, la mai multe subiecte de interes din domeniul pe care-l reprezintă și s-a oprit inclusiv asupra situației în care se află Castelul Peleș.

Ministrul a dat asigurări că negocierile cu Casa Regală, privind situația de la Castelul Peleș ”avansează, există un interes real din partea statului român pentru a putea intra în posesia Palatului Peleș nu pentru a-l avea, ci pentru a-l salva, pentru că, fiind în proprietatea Casei Regale, este imposibil de intervenit acolo".

"Există discuții legat chiar și de eventuale schimburi, dar nu vă pot da aceste detalii”, a spus Bogdan Gheorghiu, explicând că mai multe date nu pot fi făcute publice pentru că ”sunt negocieri încă în desfășurare”.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, care ar proveni de la surse apropiate Familiei Regale, nu există nicio intenția de vânzare a Castelului Peleș către statul român.

"Contractul de locuțiune încheiat în anul 2010  între M.S.R. Mihai I, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Muzeul Național Peleș a fost prelungit succesiv, prin acte adiționale, până la data de 31.12.2019", arăta ministerul de resort în luna septembrie, într-un răspuns la o solicitare formulată de Mediafax.

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I. Fostă reşedinţă regală (1883 – 1947), naţionalizată în 1948, muzeu din 1953 în 1975 şi din 1990 până azi, Castelul este, din 2007, proprietate a Familiei regale a României şi instituţie publică administrată de Statul român, sub egida Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Sursa foto: peles.ro

 

Image