Muzeul Peleș se redeschide pentru public de marți, 2 iunie

Muzeul Peleș se redeschide pentru public de marți, 2 iunie

Muzeul Peleș va putea fi vizitat din nou, începând din 2 iunie, după două luni în care accesul publicului a fost restricționat, după instituirea stării de urgență.

Reluarea vizitelor se va face, însă, în anumite condiții, anunțate deja de reprezentanții muzeului.

Astfel:

> Accesul pe terase și în spațiul muzeal va fi permis numai cu purtarea măștilor de protecție (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

> La intrarea în incintă, după un triaj observațional, vizitatorilor li se va măsura temperatura corporală și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau celor care prezintă  o temperatură de peste 37,3 grade Celsius.

> Vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază d alcool astfel încât vizitatorii să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în incinta muzeului.

> Vizitele se vor desfășura astfel încât să fie asigurată distanța de minimum 2 m între persoane.

> Vizitarea se va face controlat, astfel încât nicio persoană să nu staționeze timp îndelungat în spațiile de vizitare, acest demers fiind necesar pentru fluidizarea traficului de vizitatori.

> Numărul maxim de vizitatori într-un spațiu expozițional/sală este de 5 persoane.

> Spațiul Muzeal va fi aerisit și dezinfectat periodic.

Un tur complet al Pelișorului costă 5 lei/ persoană (elevi, studenți) și 20 lei/ persoană, în timp ce, la peleș, vizitarea parterului și a unui etaj costă între 15 și 60 lei/persoană.

Cei care vor fă facă fotografii sau să filmeze în spațiile vizitate trebuie să achite suplimentar o taxă de 35, respectiv 60 lei.

Sursa foto: Facebook / Muzeul Național Peleș

Image
Image
Image