„24 Ianuarie” S.A., întreprinderea din Ploiești care a rezistat pe piață 100 de ani

centenar 24 ianuarie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Societatea ploieșteană “24 Ianuarie” a împlinit anul acesta 100 de ani de la înființare. La evenimentul dedicat centenarului, CCI i-a acordat „Distincția de Excelență”, pentru “activitatea excepțională și contribuția la dezvoltarea economiei prahovene”.

Societatea “24 Ianuarie” a fost înființata în 1922 și este producător de echipamente – unele unicat – pentru industria energetică, industria metalurgică, industria chimică şi petrochimică și industria nucleară.

“Ne bucură performanța actualei societăți «24 Ianuarie», fostă «Macazul» sau «Uzuc Nord», de a traversa 100 de ani de existenţă (din ce în ce mai rare astfel de exemple), într-o perioadă marcată de atâtea încercări și transformări socio-politice pentra ţara noastră, devenind astăzi una dintre companiile importante în domeniul producției de echipamente necesare pentru industria energetică, metalurgică, chimică sau petrochimică (ca parte a grupului Uzinsider).

Ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființare s-a realizat într-un cadru festiv, printre invitații de seamă regăsindu-se Emil Drăgănescu - subprefect al județului, Aurelian Gogulescu - Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, reprezentanți ai unor societăți străine de prestigiu alături, bineînțeles, de conducerea Grupului Uzinsider formată din Constantin Savu - Președinte, Emanuel Babici -Vicepreședinte sau Costică Mustață - Director General  (fost Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municpiului București).

Cu acestă ocazie, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova a conferit companiei «24 Ianuarie»,  «Distincția de Excelență» pentru activitatea excepțională și contribuția la dezvoltarea economiei prahovene.

«ATOM» Ploiești, ca invitat special la acest eveniment, a oferit conducerii societății «24 Ianuarie» S.A. reprezentată de Director General, ing. Ion Ilie, cele trei volume ale monografiei «Traversând Ploieștii», prezentând și un interesant material documentar intitulat «Istoria industrială a orașului Ploiești», urmărit cu interes de toți cei prezenți la festivitate. Din partea societății «ATOM» au participat: Alin Tomozei, Alec Tomozei și Constanța Rușinaru”, au anunțat reprezentanții societății culturale “ATOM” Ploiești.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Sursa foto: ATOM Ploiești

 

Image
Image