fbpx

100.000 de euro, cea mai mare despăgubire plătită, în 2021, în baza unei asigurări CASCO

100.000 de euro, cea mai mare despăgubire plătită, în 2021, în baza unei asigurări CASCO

Image
Image

Un român a primit, anul trecut, 100.000 de euro, daune în baza unei polițe de asigurare CASCO. A fost cea mai mare despăgubire de acest fel plătită în țara noastră, anul trecut.

Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza polițelor facultative CASCO a depășit 5 milioane de lei (circa 1 milion EUR), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România).

“Ca mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – și a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, șase au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, trei din cauza unor incendii și una din cauza unei inundații”, informează UNSAR.

La nivelul întregii piețe, despăgubirile totale plătite în baza polițelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane EUR), în creștere cu circa 10% față de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. Potrivit sursei citate, în România, erau în vigoare la finele anului trecut puțin peste 1 milion de polițe facultative CASCO.

“În ciuda speculațiilor unei asociații care nu are competențe de specialitate și care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societății vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion EUR pentru daunele CASCO și aproape 2 milioane EUR pentru daunele aferente polițelor RCA”,au declarat reprezentanții UNSAR, care au cerut, din nou, ca dezbaterile publice referitoare la sectorul asigurărilor auto și la funcționarea instituțiilor asociative ale acestuia să plece de la datele oficiale ale autorităților publice care au atribuții cu privire la această piață, și nu de la speculațiile unor entități private interesate care pot induce opinia publică în eroare.

“În acest context dificil pe care îl traversăm, trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum”, au declarat reprezentanții UNSAR.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.