ANAF a amendat un mare retailer care nu ar fi respectat plafonarea adaosului la unele alimente

amendă plafonarea adaosului
Foto cu caracter ilustrativ
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, joi, că a amendat, cu un milion de lei, un mare retailer, după ce a constatat că acesta nu respecta prevederile în vigoare, privind plafonarea adaosului comercial la unele produse alimentare. Autoritățile nu au precizat care este compania sancționată.

 

"Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) verifică modalitatea de aplicare a prevederilor OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, având la bază și colaborarea cu Consiliul Concurenței privind evoluția prețurilor în acest domeniu.

În acest context, inspectorii antifraudă au identificat un mare retailer din domeniul comerțului de bunuri cu ridicata și cu amănuntul care nu respectă cota de adaos maximă de 20%, existând situații în care a rezultat un adaos de peste 42%. Verificările au fost efectuate pentru produse achiziționate în perioada 01 august - 29 august 2023, respectiv din data de 12 septembrie 2023, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000.000 lei.
Inspectorii DGAF vor continua să verifice operatorii economici care comercializează gama de produse ce intră sub incidența actului normativ menționat", se arată în comunicatul ANAF.

 

Image