Anunț oficial! Când vor fi rambursați banii din taxa auto

Românii care nu și-au primit banii din taxa auto vor recupera sumele până cel târziu la jumătatea acestui an, a anunțat, duminică seară, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

"Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă ", a spus duminică seara, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Acesta a menționat că termenul deinde foarte multe de ceea ce se va întâmpla odate ce proiectul Legii bugetuli va ajunge la Cotroceni. "Sper ca domnul preşedinte să nu dea înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli", a mai spus Teodorovici.

În prezent, la Ministerul Mediului se lucrează la o noua variantă de "taxă auto".

În iunie 2016 - Curtea Europeană de Justiție a emis o decizie prin care Statul român era obligat să restituie şi timbrul de mediu în vigoare pentru maşinile second-hand, după ce şi celelalte trei forme ale taxei au fost declarate ilegale. Abia la 1 februarie 2018 a intrat în vigoare eliminarea completă a timbrului de mediu.

 

Image
Image
Image