Guvernul va elabora un set de reguli de protecție sanitară pentru funcționarea restaurantelor

Guvernul va elabora un set de reguli de protecție sanitară pentru funcționarea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri au avut, joi, o întâlnire, la palatul Victoria, cu reprezentanți ai industriei HORECA, pe tema redeschiderii restaurantelor. Aceștia au stabilit că Executivul și specialiști din domeniu vor elabora, în cadrul unui grup comun, un set de reguli de protecție sanitară, pentru unitățile de servire – restaurante, în perspectiva reluării activității acestora, "atunci când evoluția epidemiologică o va permite", subliniază un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

”Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban.

Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și experiența lor pentru pregătirea punerii lor în aplicare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

La 26 iunie, când a fost publicată cea mai recentă statistică întocmită la nivelul Ministerului Muncii, la nivel național erau 141.664 contracte de muncă suspendate, din care peste 34.000 ale angajaților din hoteluri și restaurante.

 

Sursa foto: gov.ro

Image
Image
Image