Ludovic Orban: Degeaba avem gaz, dacă nu îl aducem în casele românilor

Ludovic Orban: Degeaba avem gaz, dacă nu îl aducem în casele românilor

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri, despre problemele legate de piaţa gazului şi a energiei electrice, în România.

"Degeaba avem gaz, dacă gazul este vândut în România la un preţ mai mare decât media europeană, ca urmare prin Ordonanţa de Urgenţă 114, care a distrus complet sistemul de liberalizare al pieţei pe piaţa gazului şi pe piaţa energiei electrice. Degeaba avem gaz, dacă nu conectăm românii, nu aducem gazul românesc în casele românilor. Şi aici avem alocate resurse pentru a asigura lucrul respectiv", a afirmat şeful Guvernului, potrivit AGERPRES.

Totodată, Orban a vorbit de metodele de prelucrare a gazului autohton.

"Degeaba avem gaz, dacă nu îl folosim spre cele mai valoroase forme de valorificare a gazului natural - în petrochimie, în prelucrarea diferitelor produse. De asemenea, degeaba avem gaz, dacă randamentele la producerea energiei electrice şi termice în CET-urile din România este la un nivel de sub 50%, în condiţiile în care tehnologiile moderne de cogenerare generează randamente de peste 90%. La fel este cazul şi cu energia electrică. Baza competitivităţii, evident, trebuie să fie asigurarea unei energii la preţuri competitive cu celelalte ţări europene", a mai spus Orban.

Ludovic Orban a susţinut un discurs la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică

Sursă foto captură facebook.com/guv.ro/videos.

Image
Image
Image