Image

Ministerul Agriculturii va emite un ordin prin care va interzice temporar cerealele din Ucraina

interzice temporar cerealele din Ucraina
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Surse politice au declarat că liderii PSD pregătesc împreună cu ministrul Agriculturii o decizie pentru susținerea fermierilor români, nemulțumiți de situația provocată de cerealele Ucrainei.

Astfel, conform surselor citate de Știrile Pro TV, Ministerul Agriculturii urmează să emită un ordin comun cu Ministerul de Finanțe pentru interzicerea temporară a cerealelor din Ucraina pe o perioadă de 30 de zile.

Vineri, 15 septembrie, a expirat interdicția impusă de Comisia Euopeană, iar oficialii europeni nu au extins-o şi mai mult.

Cu toate acestea, în România nu a mai intrat niciun camion de cereale, ca urmare a unei înțelegeri între miniștrii Agriculturii român și ucrainean.

În prezent, Ungaria, Slovacia și Polonia sunt țările care au decis să restricționeze importurile de cereale din Ucraina.

În luna mai, Uniunea Europeană a permis Bulgariei, Ungariei, Poloniei, României şi Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui provenite din Ucraina, permiţând în acelaşi timp tranzitul acestor mărfuri pentru export în altă parte.

 

Foto Economedia. 

Image
Image