Ministrul Muncii anunță că se prefigurează prelungirea șomajului tehnic pentru sectoarele din economiei în care vor rămâne restricții și după 15 mai

Ministrul Muncii anunță că se prefigurează prelungirea șomajului tehnic pentru sectoarele din economiei în care vor rămâne restricții și după 15 mai

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seară, la Digi24, că este aproape de o decizie finală în privința șomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai. Decizia va fi luată după noi discuții cu partenerii sociali ai ministerului și va veni în decurs de o săptămână.

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiți la momentul 15 mai. Țin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor care își vor relua activitatea”, a spus Violeta Alexandru, la Digi 24.

Potrivit acesteia, cu patronatele și sindicatele se discută inclusiv posibilitatea ca statul să susțină o parte din salariul angajaților care se întorc la muncă în companii afectate de criză.

Ministrul a precizat că  sunt în discuție diverse măsuri pentru companii afectate direct, cele care au beneficiat de șomaj tehnic, dar și pentru alte companii care pot face proba afectării activității lor, dar că în această privință nu au fost luate încă discuții.

 

Image
Image
Image