Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui: Statul ar urma, măcar temporar, să elimine taxarea muncii

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui: Statul ar urma, măcar temporar, să elimine taxarea muncii

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, salută intenţia Guvernului de a da între 35% şi 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat care se întoarce la muncă, dar apreciază că măsura ar trebui extinsă, sub forma unei scutiri pe nivelul salariului minim.

"Guvernul Orban are o idee bună şi trebuie susţinut să o implementeze. Ieri (n.r. - miercuri), domnul Orban a declarat că statul va da între 35% şi 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat care se întoarce la muncă. Foarte bine. De ce 41,5%? Pentru că fix atât sunt taxele pe muncă în România. 35% sunt contribuţiile care constituie cea mai mare parte din povara fiscală pe muncă. Deci chiar dacă nu o spune direct, domnul Orban se referă la impozitarea muncii. În alte cuvinte, statul ar urma, măcar temporar, să elimine taxarea muncii. Din păcate, măsura nu s-ar aplica pentru toată lumea", arată Năsui, membru în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, potrivit AGERPRES.

În opinia acestuia, "nu e clar cui exact" i s-ar aplica această măsură şi cum poate fi făcută astfel încât "să nu fie nici discriminatorie şi nici să nu inducă stimulente perverse". El a mai afrimat că, dacă măsura "s-ar aplica doar angajaţilor de la o dată în sus, oamenii ar putea să-şi dea demisia ca să se reangajeze la loc" şi să beneficieze astfel de facilitatea fiscală.

Sursă foto epochtimes-romania.com.

Image
Image
Image