Proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul va fi pus în dezbatere publică luni sau marți

Proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul va fi pus în dezbatere publică luni sau marți

Premierul Florin Cîţu a anunțat, luni, că proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul va fi pus în dezbatere publică în cursul zilei de astăzi sau mâine. 

Potrivit b1.ro, întrebat despre stadiul acestui proiect, șeful Guvernului a răspuns: „Au intervenit câteva modificări, îl vom pune în dezbatere publică astăzi sau mâine. Va fi simplu atunci să discutăm pe proiect, nu să vă spun eu înainte”. Chestionat ce soluții se propun în acele domenii în care s-ar putea ajunge la criză din cauza lipsei de personal, premierul a declarat: „Asta cu criza într-un domeniu pentru că păstrăm oameni la pensie e puţin exagerată. Nu cred că o să fie o în vreun domeniu pentru că avem oameni care fac un cumul al pensiei cu salariu. Aşa niciodată nu o să mai faci reformă...”.

La mijlocul lunii trecute, ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că a constatat un trend „considerabil” al celor care ies la pensie de timpuriu din sistemul public, dar apoi se angajează tot la stat, așa încât primesc și pensie, și salariu.

Vârsta de 70 de ani a fost avansată și săptămâna trecută.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani”, a declarat Raluca Turcan, pe 5 martie, potrivit sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ, stiridinlume.ro.

 

Image
Image
Image