România, pe lista scurtă a nemților de la Volkswagen pentru construirea unei noi fabrici

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, intenţionează să construiască o nouă fabrică, în Europa de Est. Iar printre statele către care ar putea fi direcționată investiția se află România, Bulgaria, Serbia şi Turcia, potrivit economica.net.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. Valoarea investiţiei este estimată la 1,4 miliarde de euro. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Întrebat de Blic dacă Volkswagen intenţionează să construiască o unitate în Serbia şi când ar putea fi anunţată decizia, Mark Langendorf, de la Departamentul de Comunicare al grupului german, nu a negat că producătorul auto ar putea veni în Serbia, dar a precizat că încă se aşteaptă o decizie. Blic anunţase anterior că decizia privind investiţia în Serbia va fi anunţată în aprilie, iar VW va angaja 5.000 de angajaţi şi 650 de ingineri.

 

Image
Image
Image