After-school-ul și meditațiile cu învățătoarea sau profesorul de la clasă vor fi INTERZISE prin LEGE

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, că nu doreşte ca învăţătorii sau profesorii din ciclul primar să mai organizeze after-school cu elevii de la clasă şi nici să le dea meditaţii acestora.

"Cred că, în viitoarea lege ( a Educaţiei - n.r.) trebuie să precizăm mai clar câteva lucruri, şi anume: doamna învăţătoare sau domnul profesor sau doamna profesor de ciclu primar sau domnul profesor pot să îşi organizeze after-school, nu am nicio problemă, dar nu cu elevii de la clasă, pentru că există reacţia părinţilor care nu-şi pot trimite copiii în after school-ul profesorului de la clasă, că al lui copil este tratat diferit faţă de cei care merg la after school. Asemenea lucruri nu trebuie să le mai generăm. Aşa cum şi pentru profesorii care fac meditaţii, pregătire acasă cu elevii: nu cu elevii de la clasă, cu elevii de la alte clase. Totuşi, profesorii trebuie să aibă această conştiinţă profesională, ei sunt constructorii acestei naţiuni", a spus ministrul, citat de Agerpres.

Proiectul noii legi a Educației ar fi trebuit lansat în dezbatere publică la finalul lunii ianuarie, promitea, în decembrie 2018, ministrul Educației.

Citiți și: Părinții ar putea să nu mai plătească pentru after-school. Ministrul Educației este cu ochii și pe profesorii care oferă meditații

Image
Image
Image