Aproape 5.800 de locuri aprobate în Prahova, la clasa pregătitoare. Cum au fost distribuite școlilor din județ

În anul școlar 2019 - 2020, în Prahova vor fi organizate peste 280 de clase pregătitoare, cu un total de 5.789 de locuri, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean. În Ploiești sunt unități de învățământ care vor avea, din toamnă, și câte patru (Șc. "I. A. Bassarabescu", Șc. "Sf Vineri", Șc. "Grigore Moisil", Șc. "george Emil Palade") sau cinci clase (Șc. "Vasile"). Aceasta din urmă are și cel mai mare număr de locuri aprobate, la nivel de județ.

În același timp, în mediul rural, elevii de pregătitoare vor învăța alături de colegi mai mari, în clase cu predare în regim simultan, din cauza numărului mic de copii din localitățile repective. La Cocorăștii Grind, de exemplu, a fost aprobat un singur loc pentru clasa pregătitoare, ca și la Mislea (com. Scorțeni). Câte două locuri au fost aprobate, pentru anul școlar viitor, în școlile din Buștenari (Telega), Livadea (Vărbilău), Măgura (Șoimari), Nucet (Gornet), Țipărești (Cocorăștii Mislii), dar și la Școala nr. 22 din Ploiești.

Ca de fiecare dată, este de așteptat ca un număr mare de cereri să fie depuse la Colegiile Naționale care vor avea clasă pregătitoare. Sunt disponibile 50 de locuri la Colegiul Național "Carmen Sylva" din Ploiești, 75 de locuri la Colegiul Național "Jean Monnet" din Ploiești, 28 de locuri la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, 25 de locuri la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și 45 de locuri la Colegiul "Ferdinand I" din Măneciu.

Citiți și:  MEN a anunțat oficial metodologia și calendarul înscrierilor la pregătitoare. Luni vor fi publicate circumscripțiile

Repartizarea, pe unități de învățământ , a locurilor aprobate în județul Prahova, poate fi văzută AICI

Sursa foto: obiectivbr.ro

 

Image
Image
Image