Cine sunt absolvenții CNVM Ploiești care au luat 10 pe linie la Bac, în acest an

Cine sunt absolvenții CNVM Ploiești care au luat 10 pe linie la Bac, în acest an

Dacă nu luăm în calcul Capitala, Prahova a fost, anul acesta, alături de Vâlcea, județul cu cele mai multe medii de 10 la examenul de Bacalaureat. 16 absolvenți au reușit această performanță, un sfert dintre ei provenind din promoția 2020 a Colegiului Național "Mihai Viteazul" Ploiești.

Șefa de promoție Miruna Ioana Drăgușoiu și colegii săi de generație, Alexandru Răducanu, Andrei Panait și Teodora Ioana Ardeleanu.

Mesajul prof. Dan Culicovschi, despre performanța absolvenților CNVM la Bac 2020:

"PATRU dintre elevii C.N. MIHAI VITEAZUL PLOIEȘTI au luat în acest an bacalaureatul cu media 10. Este vorba de MIRUNA IOANA DRĂGUȘOIU, ALEXANDRU RĂDUCANU, ANDREI PANAIT și Teodora Ioana Ardeleanu.

Despre MIRUNA IOANA DRĂGUȘOIU putem spune că a atins perfecțiunea. Căci a obținut media 10 la bacalaureat, dar a fost și ȘEFĂ DE PROMOȚIE. Iar din clasa a cincea și până la absolvire a avut 10 pe linie!

A fost liderul unei clase cu numeroși elevi de excepție, condusă de un cadru didactic pe potrivă, prof. FLORINA MIRICEL. Dorește să devină medic, fiind pasionată si de ascensiunile montane si cântatul la pian. Evident că, de-a lungul anilor, a performat la diverse olimpiade si concursuri școlare, cu precădere la cele de chimie si de matematică.

Tot din clasa condusă de prof. Florina Miricel (12 M3, profil matematică - informatică, intensiv informatică) a făcut parte si ALEXANDRU RĂDUCANU. Cel care, nota bene, de mai bine de 10 ani practică baschetul de performanță, fiind component al echipei C.S.U. PLOIEȘTI. Polivalența sa este ilustrată și de faptul că e pasionat și de științe reale (matematică și fizică), dar și de istorie. Atenție! Cu doi ani în urmă, și fratele său mai mare a avut rezultate excelente, ceea ce a reprezentat o motivație suplimentară!

Celălalt băiat, ANDREI PANAIT, a absolvit clasa 12 N2, condusă tot de o profesoară de biologie, ANA MARIN. Dacă Alexandru se ocupă de baschet, Andrei are ca pasiune DANSUL! Si el dovedește polivalență, îndreptându -și atenția și spre biologie, dar și spre lingvistică. Dorește să studieze la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și să devină medic veterinar!

TEODORA - IOANA ARDELEANU a absolvit clasa 12 M1, profil matematică - informatică bilingv engleză, având o dirigintă de excepție, prof. de limba si literatura română Gheorghe Mihaela. Este elevă la C.N. MIHAI VITEAZUL din clasa a cincea. Vrea să studieze la Universitatea Politehnică București, facultatea de Automatică si Calculatoare. Îi este foarte recunoscătoare doamnei diriginte pentru sfaturile primite și sprijinul acordat în acești ani, inclusiv pentru faptul de a fi ținut on-line ora finală de dirigenție!

Alături de acești patru performeri trebuie așezată și Cătălina Negoiță, cea care, la fel ca MIRUNA IOANA DRĂGUȘOIU, este ȘEFĂ DE PROMOȚIE (cu media 10) si totodată a fost colegă de clasă cu Teodora - Ioana Ardeleanu. Ca profesor de franceză, sunt bucuros că este pasionată de limba lui Voltaire, participând la concursuri precum LIRE EN FETE și PLUME D'OR. În același timp, a dovedit abilitați în domeniul dezbaterilor academice, obținând PREMIUL ÎNTÂI la etapa națională organizată de Facultatea de Științe Politice și PREMIUL DOI la etapa internațională ce a avut loc la Bruxelles, unde, alături de trei colege, a făcut parte din echipa condusă de prof. CARMEN RĂDULESCU.

Acești copii merită cu atât mai mult prețuirea noastră cu cât au PERFORMAT în condiții speciale, fiind, ca toată lumea, confruntați cu dificultățile de tot felul provocate de pandemie!

În fotografii, de la stânga la dreapta :

SUS : TEODORA - IOANA ARDELEANU și MIRUNA IOANA DRĂGUȘOIU

JOS : ALEXANDRA - CĂTĂLINA NEGOIȚĂ, ALEXANDRU RADUCANU și ANDREI PANAIT".

Foto: Facebook/ Dan Culicovschi

 

Image
Image
Image