fbpx

Concurs de povestiri, pentru elevi, organizat de Muzeul Județean de Istorie

Concurs de povestiri, pentru elevi, organizat de Muzeul Județean de Istorie
Image
Image

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a lansat, pentru elevii claselor I – VIII, concursul “Vreau să povestesc”, care urmărește stimularea interesului pentru istorie în rândul tinerilor, precum și dezvoltarea creativității și imaginației noilor generații.

 

Concursul are ca obiectiv scrierea unor scurte povestiri, având ca inspirație personalitățile și momentele istorice ce au marcat istoria României. Elevii pasionați de scris pot trimite lucrările, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2021, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Regulamentul concursului “Vreau să povestesc”

Potrivit regulamentului, participanții pot înscrie în competiție o singură povestire originală, care trebuie trimisă alături de datele de identificare (nume, prenume, clasă, școală), precum și numele, prenumele și numărul de telefon al unui părinte sau tutore legal.

Textele trebuie scrise în limba română, editate în WORD, cu diacritice, font Times New Roman, corp 12, iar spaţiul între rânduri va fi de 1,5. Lucrarea poate avea cel mult trei pagini.

“Juriul este format din: doamna Elena Butunoi, prof. dr. psiholog la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, doamna Aurelia Mihaela Banu, prof. Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești și doamna Emilia Savelovici, muzeograf la Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească.

Juriul va acorda 6 premii: 3 premii pentru elevii claselor I-IV și 3 premii pentru cei din clasele V-VIII. Premiile sunt compuse din cărți și suveniruri. Fiecare premiu va include o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale din Ploiești (Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Muzeul „Ion Luca Caragiale”, Muzeul „Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea”), pentru câștigător și familia sa, în perioada 15.12.2021 – 15.12.2022”, au informat reprezentanții Muzeului.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 10 decembrie.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.