Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot fi înscriși la pregătitoare numai după evaluarea psihosomatică. Unde și în ce condiții poate fi făcută aceasta

Perioada 4 - 22 martie este alocată depunerii cererilor de înscriere la clasa pregătitoare, dar și evaluării psihosomatice a copiilor care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie și pe care părinții doresc să-i înscrie în învățământul primar în anul școlar 2019 - 2020.

Evaluarea se face în 11 centre organizate la nivelul județului, Lista completă și datele de contact le găsiți AICI.

Arondarea localităților pe centre de evaluare a fost publicată AICI.

Citiți și:  Aproape 5.800 de locuri aprobate în Prahova, la clasa pregătitoare. Cum au fost distribuite școlilor din județ

Cererea pentru realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copilului trebuie însoțită de următoarele documente:

  1. Certificatul de naștere al copilului (original și copie)
  2. Adeverința medicală cu mențiunea „ apt pentru școală, clinic sănătosˮ (original)
  3. CI/ BI al părintelui/ tutorelui/ reprezentantului legal care însoțește copilul la evaluarea dezvoltării psihosomatice (original și copie)
  4. Copie după sentința de divorț (dacă este cazul)
  5. Copie după actul de împuternicire în vederea reprezentării părintelui ( unde este cazul)
  6. Adeverință medicală cf. Ordin nr. 430 din 16 aprilie 2004 și recomandarea Comisiei Județene din cadrul ISJ Prahova în vederea evaluării psihosomatice pentru amânarea înscrierii în învățământul primar (dacă este cazul)
  7. Recomandarea Comisiei Județene din cadrul ISJ Prahova în vederea evaluării psihosomatice pentru înscrierea în învățământul primar a copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de prezenta metodologie (dacă este cazul).

Evaluarea se face în baza programării prealabile, realizate telefonic, la centrul de care aparține solicitantul.

Citiți și: La ce școală trebuie să îți înscrii copilul, în funcție de adresa de domiciliu. Vezi circumscripțiile din fiecare oraș al județului

Conform metodologiei înscrierii în învățământul primar, rezultatul evaluării psihosomatice va fi comunicat în scris, în aceeași zi , părintelui care a solicitat evaluarea și nu poate fi contestat.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image
Image
Image