fbpx

ERASMUS+ | Elevi din Franța, Lituania, Cehia și Spania sunt oaspeții colegilor de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești, cu prilejul lansării proiectului internațional "A table citoyens! De la culture alimentaire europeenne aux enjeux humanitaires"

ERASMUS+ | Elevi din Franța, Lituania, Cehia și Spania sunt oaspeții colegilor de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești, cu prilejul lansării proiectului internațional "A table citoyens! De la culture alimentaire europeenne aux enjeux humanitaires"

Image
Image

Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, parte a proiectului ERASMUS+ "A table citoyens! De la culture alimentaire europeenne aux enjeux humanitaires", este, în aceste zile, gazdă pentru elevi și dascăli din mai multe țări europene. Seria evenimentelor programate în cadrul săptămânii de mobilitate în România a debutat luni, cu primirea oaspeților și vizitarea liceului ploieștean, și va culmina joi seară, când echipele participante vor prezenta câte un stand cu produse specifice țării pe care o reprezintă.

În calendarul activităților din România au mai fost incluse vizite la Palatul Parlamentului, Muzeul Satului,la un laborator de cofetărie din Ploiești, la o cramă și la o fabrică de pâine din Prahova.

Proiectul are drept grup țintă elevi din clasele a IX-a și a X-a, din Franța (țara oordonatoare), Lituania, Cehia, Spania și România, selectați pe baza dosarelor care au inclus scrisoarea de motivație, o prezentare personală și dovezi ale participării la diverse concursuri și activități de voluntariat.

Obiectivul acestei inițiative este de a arăta că alimentaţia este o provocare din ce ȋn ce mai importantă ȋn dezvoltarea durabilă a Europei și că reorientarea cantitativului spre calitativ este o necesitate pentru sănătatea tinerilor. Un alt obiectiv ȋl reprezintă sensibilizarea participanţilor ȋn ceea ce priveşte legătura dintre biodiversitate şi alimentaţia umană. Proiectul urmăreşte să transforme ȋn „actori” participanţii la acţiunile de solidaritate şi consum responsabil. La ȋncheierea acestuia elevii participanţi vor obţine certificări ale competenţelor numerice şi lingvistice, eliberate de ministere de resort.

"Pentru elevii caragialişti, să lucreze alături de colegi din alte ţări este o oportunitate uriaşă. Mobilităţile vor aduce beneficii nu numai elevilor, ci şi instituţiei căreia aceştia ȋi aparţin. Fiecare dintre participanţii la proiecte va avea de ȋnvăţat şi de câştigat ȋn acelaşi timp. Proiectele europene aduc noi cunoştinţe, noi capacităţi si creează cetățenia europeană", a declarat prof. Moisescu Mihaela, coordonator al echipei de proiect din România din care mai fac parte Bucur Mihaela - prof. Lb. franceză, Ilona Rizea- prof. Lb. română, Georgiana Coman - prof. Lb. franceză, Marilena Colț - prof. Fizică și Vasile Moga - prof. Lb. franceză.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.