fbpx

Ministrul Educației dă asigurări că școlile nu vor trece în on-line în sezonul rece

Ministrul Educației dă asigurări că școlile nu vor trece în on-line în sezonul rece

Image
Image

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi liniștește pe părinți cu privire la riscul ca unitățile de învățământ să treacă la cursuri on-line, pe durata iernii. Zvonuri cu privire la o astfel de măsură au apărut imediat după începerea noului an școlar și au luat amploare în ultimele două săptămâni, mai ales că tot mai mulți elevi au fost îndrumați să se conecteze la platformele utilizate în vremea pandemiei.

 

“Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei «România Educată» prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Cum au luat naștere îngrijorările privind trecerea în on-line

Precizările făcute astăzi erau necesare după ce zvonuri cum că unitățile din învățământul preuniversitar vor trece în on-line, după sosirea frigului, au luat amploare în ultimele două săptămâni. Un astfel de scenariu a fost vehiculat inclusiv în unele cancelarii, în cadrul consiliilor profesorale, la ședințe cu părinții  și inclusiv în clase, în momentul în care a fost reactivată utilizarea, ocazional, a platformelor on-line folosite în perioada pandemiei.

Pe fondul crizei energetice, speculația că se va face economie trecându-se la on-line a prins imediat și s-a răspândit. La Ploiești discuția este chiar mai aprinsă, având în vedere problemele cu asigurarea căldurii în sistem centralizat, în municipiu. Cu toate acestea, din partea autorităților nu a existat, până acum, niciun semnal că s-ar putea recurge la această soluție, în lunile de iarnă, în cazul în care nu va putea fi asigurată furnizarea de agent termic.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.