Niciuna din cele 250.000 de tablete cumpărate de Ministerul Educației nu va ajunge la cadre didactice. De dispozitive vor beneficia doar elevi din familii în care nimeni nu are smartphone

Niciuna din cele 250.000 de tablete cumpărate de Ministerul Educației nu va ajunge la cadre didactice. De dispozitive vor beneficia doar elevi din familii în care nimeni nu are smartphone

Un ordin semnat în luna iulie, de ministrul Educației, publicat de edupedu.ro, arată criteriile după care vor fi distribuite cele 250.000 de tablete achiziționate de Minister.

Din document reiese, în primul rând, că dispozitivele vor fi exclusiv pentru elevi, deși anunțurile anterioare ale oficialilor Ministerului Educației arătau că și dascălii care nu au echipamente pot primi din aceste tablete, pentru a ține cursuri on-line.

În ceea ce-i privește pe elevii beneficiari, ordinul stabilește două criterii generale: elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat, respectiv cei care provin din medii defavorizate.

Cum este evident că 250.000 de tablete ar fi insuficiente pentru toți cei care îndeplinesc aceste condiții, ordinul stabilește și criterii specifice:

- elevii a căror familie nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet

- elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet

- elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei Covid-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Pentru această din urmă categorie sunt alocate 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

Prin urmare, conform ordinului, dispozitivele vor fi distribuite pe baza unei cereri scrise și a unei declarații pe propria răspundere privind îndeplinirea condițiilor enumerate. Tabletele vor fi încredințate beneficiarilor în baza unui contract de comodat cu valabilitate de un an, cu posibilitate de prelungire.

 

Sursa foto: obiectivbr.ro

 

Image
Image
Image
Image