Raluca și Timotei, cei doi absolvenți ai CM "Dimitrie Cantemir" Breaza care au încheiat Bacalaureatul cu 10 pe linie

Raluca și Timotei, cei doi absolvenți ai CM "Dimitrie Cantemir" Breaza care au încheiat Bacalaureatul cu 10 pe linie

Promoția 2020  „General Ioan Emanoil Florescu” a Colegiului Militar "Dimitri Cantemir" Breaza a stabilit un nou record în istoria unității de învățământ, una cu tradiție în rezultate excepționale la examenele naționale.

"Doi dintre absolvenții promoției «General Ioan Emanoil Florescu» au obținut media 10 la examenul național da Bacalaureat, o premieră în istoria instituției.

După ce anul trecut a fost o singură medie de 10, anul acesta doi performeri au avut la cele trei probe scrise note maxime, confirmând pregătirea temeinică.

Din cei 122 de absolvenți ai Promoției «General Ioan Emanoil Florescu», 52 de liceeni au obținut medii mai mari sau egale cu 9 (nouă), adică 42,62%.

La proba de Limba și literatura română zece candidați au obținut note maxime.

La proba obligatorie a profilului, matematica, s-au înregistrat opt note de 10 și 54 de note peste sau egale cu 9 (nouă).

La proba la alegere a profilului și specializării (fizică, chimie, biologie sau informatică), 24 de candidați au încheiat examenul cu nota 10 la disciplina fizică și 2 candidați au obținut nota 10 la biologie, iar la informatică și la chimie organică s-au obținut trei note peste nouă, la fiecare probă.

Până la rezolvarea contestațiilor, procentul de reușită al celei de –a 96-a promoții este de 99,18%", au anunțat reprezentanții Colegiului Militar de la Breaza.

Absolvenții de 10 sunt Raluca Ionela Caran și Timotei Tudor, doi tineri care își vor continua studiile la Academia Tehnică Militară " Ferdinand I" după ce, pe durata liceului, s-au remarcat prin rezultatele obținute în activitatea școlară și extrașcolară.

Raluca a fost prima din promoția ei, obținând media generală 9,99, cu medii de 10 în ultimii trei ani de școală. Pasionată de științele exacte, tânăra cantemiristă a excelat și în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare de nivel județean și interjudețean, în cadrul cărora s-a remarcat prin distincțiile obținute la discipline precum: matematică, fizică, biologie și franceză. Iar examenul de Bacalaureat nu a făcut decât să confirme valoarea acestei absolvente. "Emoțiile pe care le-am simțit la aflarea rezultatelor de la examenul de Bacalaureat nu pot fi exprimate în cuvinte. Cei patru ani de muncă constantă m-au răsplătit cu împlinire sufletească. Nota 10 semnifică rodul muncii mele, însoțită în permanență de ambiție și dorință de autodepășire. Părinții reprezintă pilonul principal în formarea mea și le multumesc pentru educație și dăruire! Colegiul Național Militar mi-a oferit toate resursele necesare studiului și formării personale, domni profesori și cadre militare dedicate, care m-au sprijinit în atingerea idealului meu. Mă înclin cu respect «Cantemirului», locul devenit o a doua familie! Secretul succesului constă în efort, încredere în sine, ambiție și bunătate! Acesta a fost un an „de foc", un an al încercărilor, în care atât eu, cât și colegii mei a trebuit să ne adaptăm unor situații dificile, însă am reușit să obținem rezultate care să reflecte cunoștințele acumulate în cei 4 ani. Îi felicit pe toți elevii care au promovat și le urez succes la examenele viitoare!", a transmis Raluca Ionela Caran, după aflarea rezultatelor, printr-o postare publicată pe pagina de facebook a colegiului.

La rândul lui, Timotei s-a remarcat prin rezultatele obținute la învățătură, prin calificarea la faza județeană a olimpiadei de matematică, dar și prin performanțele obținute în domeniul sportului, cu echipa de volei. La finalul celor patru ani, Timotei a avut media generală 9,57. "Această medie reprezintă efortul continuu pe care l-am depus în cei patru ani de liceu, timp în care am învățat că printr-o continuă pregătire și dezvoltare, din toate punctele de vedere, rezultatele nu vor întârzia să apară. Prin ambiție, perseverență și disciplină, am încercat să fructific timpul liber și să muncesc pentru realizările mele, iar cu ajutorul cadrelor didactice, cărora le sunt profund recunoscător pentru pregătirea temeinică, sfaturile și ajutorul oferit, știam că pot trece cu brio de examenul maturității. Întotdeauna am combinat activitatea intelectuală cu cea fizică și am încercat să obțin rezultate satisfăcătoare pe ambele planuri. Având în «Cantemir» persoane care transmit pasiune și reușesc să te motiveze în orice moment, am reușit să practic voleiul la un nivel cât mai înalt, preluând din sport câteva trăsături pe care le-am introdus în orice activitate desfășurată: puterea de a nu renunța, disciplina de a fi în cea mai bună condiție și capacitatea de a fi la dispoziția celorlalți. Fundația nevăzută, dar simțită, a fost familia mea și credința în Dumnezeu, fără de care adaptarea la acest mediu dinamic, cât și productivitatea constantă, nu cred că ar fi fost în aceeași măsură", a spus Timotei Tudor.

"Momentul cel mai frumos din viața unui profesor diriginte este atunci când te bucuri alături de elevii tăi. Este minunat să culegi roade după ce ai construit visuri. Raluca și Timotei sunt elevii de 10 ce reprezintă o promoție întreagă. Succesul lor este rodul muncii în echipă, elev-părinte-profesori. Fiecare dintre colegii mei a contribuit la devenirea acestor tineri frumoși, caractere puternice și minți ascuțite. Rămân modele pentru generațiile viitoare! Semper fidelis!" spune, despre cei doi tineri absolvenți, fosta lor dirigintă, prof. Corina Barbu.

 

Sursa: Facebook / Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza

 

Image
Image
Image