"Te-ajut la lecții?" Inițiativa echipei de la Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga", în vremea școlilor închise și a cursurilor on-line

"Te-ajut la lecții?" Inițiativa echipei de la Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga", în vremea școlilor închise și a cursurilor on-line

Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" Ploiești a lansat un proiect menit să vină în sprijinul părinților și al copiilor în această perioadă în care școlile sunt închise, iar recomandarea tuturor este ca deplasările să fie limitate la cele absolut necesare. Inițiativa se numește "Te-ajut la lecții?" și se adresează copiilor înscriși în lista de cititori a bibliotecii. Pentru aceasta, echipa Secției Împrumut pentru Copii a creat și o pagină de Facebook dedicată, astfel încât comunicarea cu micii cititori să se realizeze cât mai ușor și rapid.

"Dragi copii și dragi părinți, această pagină este dedicată exclusiv lecțiilor pentru acasă. Știm, de multe ori intrăm în panică pentru că aflăm că trebuie făcută planșa la biologie sau referatul la istorie în ultima secundă. Pentru cazurile în care avem, totuși, un pic mai mult timp la dispoziție, vă invităm să ne spuneți de ce materiale aveți nevoie, iar noi ne vom grăbi să vi le punem la dispoziție în format electronic, pentru ca drama temei nefăcute să fie evitată, iar cinstita medie a elevului să rămână frumoasă și aducătoare de satisfacții.

Așteptăm cererile fie prin mesaj privat către pagina «Te-ajut la lecții?», fie direct pe pagina «Te-ajut la lecții?».

Pentru a beneficia de acest ajutor, trebuie să fiți înscriși la biblioteca noastră. Dacă nu aveți un permis încă, vă înscriem on-line și puteți semna contractul atunci când veniți pentru prima dată la sediul nostru fizic, din Strada Călin Cătălin nr. 1, Ploiești", au explicat reprezentanții instituției.

Concret, elevii trebuie să spună printr-un mesaj privat sau direct pe pagina amintită tema lucrării sau subiectul de care sunt interesați, iar bibliotecarii le vor propune una sau mai multe cărți din care să aleagă ce să consulte. Limita este de trei lucrări per cititor. "După ce ai hotărât care sunt cărțile pe care ți le dorești, noi trecem la treabă, le scanăm și ți le trimitem prin intermediul poștei electronice", au anunțat bibliotecarii Secției Împrumut.

Câteva dintre cele mai solicitate lucrări au fost încărcate, deja, pe o pagină dedicată, "De-ale școlii".

 

Image
Image
Image