Marți, 22 Septembrie 2015 05:30

Eveniment inedit la Sala Sporturilor. Cross-ul RUN FOT FUTURE a adunat peste 800 de participanți

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia a doua a crosului RUN FOR FUTURE, derulată în weekend la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, a însemnat peste 800 de participanţi, o echipă de câteva zeci de voluntari adolescenţi, parteneri care iubesc sportul şi încurajează educaţia, mult entuziasm şi bucurie. Potrivit organizatorilor, colegiile “Al. I. Cuza” şi „Mihai Viteazul” din Ploieşti au participat masiv atât cu voluntari în organizarea evenimentului, cât şi în strângerea de fonduri, motiv pentru care cele două colegii vor fi printre principalele beneficiare ale banilor obţinuţi din taxa de participare, suma de 9.000 lei.

La cross au alergat în număr foarte mare cei care au dorit să contribuie prin taxa plătită la iniţiativa Asociației “Un strop de fericire”, dar şi copii sub 10 ani, tineri din instituţiile partenere, care au beneficiat de gratuitate - Club Sportiv Şcolar, Organizaţia Umanitară Concordia, Asociaţia Sportivă Solaris, Club Sportiv Sevlar, şcoli generale din Ploieşti, companiile Coilprofil, Metatools.

Evenimentul care a avut loc în weekend a fost parte a campaniei PIFbase, un proiect de educaţie pentru tinerii cu oportunităţi reduse, o iniţiativă generată într-un proiect internaţional de dezvoltare a spiritul de antreprenor social în rândul tinerilor, prin implicarea lor în realizarea viselor altor tineri de aceeaşi vârstă. El este bazat pe ideea de a „plăti mai departe” binele care ţi se face, metoda „Pay it forward”, şi îşi propune să creeze o reacţie în lanţ a lucrurilor pozitive, a viselor de tineri împlinite de alţi tineri. Scopul final este de a încuraja tinerii să fie atenţi la nevoile celor din jur, să aibă un stil de viaţă sustenabil şi să-şi dezvolte competentele antreprenoriale.

Cross-ul RUN FOR FUTURE a fost susținut de sponsorii Tymbark și AFI Palace Ploiești și a avut drept parteneri DJST Prahova, CSS Ploiești, CSM Ploiești, SGU Ploiești, Sala Sporturilor “Olimpia”, Asociația Sportivă Solaris, Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană “N. Iorga”, Coilprofil, Kiss Fm, Prahova TV, Radio România Actualități, ziarele Telegrama și Observatorul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.