Vineri, 19 Mai 2017 13:03

Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente de transport public din ţară

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Transport Călători Expres, societatea de transport public deţinută de municipalitatea ploieşteană, solicită majorarea preţurilor pentru abonamentele lunare, cele săptămânale şi legitimaţiile de o zi, argumentând că este nevoie de o creştere a veniturilor pentru redresarea societăţii, aflată în pragul colapsului după două litigii pierdute, cu ANAF-ul şi Serviciul Public Finanţe Locale. În plus, reprezentanţii TCE Ploieşti afirmă că tarifele actuale sunt la nivelul din 2011 şi fac o comparaţie cu alte oraşe mari din ţară, unde tarifele ajung să fie şi de două ori şi jumătate mai mari.

Altfel spus, potrivit exemplelor prezentate de reprezentanţii firmei, Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente lunare pentru transportul public intern din ţară, însă acest lucru ar putea să se schimbe din luna iunie, dacă autorităţile vor aproba un proiect de hotărâre fundamentat de TCE privind majorarea preţurilor.

În momentul de faţă, un abonament lunar pe toate traseele costă 63 de lei. La Timişoara, de exemplu, potrivit exemplelor prezentate de operatorul de transport public, un abonament similar costă 93 de lei. Iar de aici preţurile încep să crească: Târgu Mureş - 100 de lei, Craiova şi Constanţa - 110 lei, Bacău - 115, Iaşi - 118, Cluj-Napoca - 125, Tulcea - 130. Cel mai mare tarif pentru un abonament lunar valabil pe toate traseele, potrivit datelor identificate de TCE, este la Râmnicu Vâlcea, 160 de lei, de peste două ori şi jumătate mai mare decât cel din Ploieşti.

Telegrama vă prezintă astăzi şi care sunt propunerile autorităţilor ploieştene pentru majorarea tarifelor. Rămâneţi pe telegrama.ro!

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.