Miercuri, 10 Ianuarie 2018 10:32

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru părinții care nu-și dau copiii la școală

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinții care nu își înscriu copiii la școală, în perioada învățământului obligatoriu (cls. pregătitoare - cls. a X-a) vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 1.000 de lei sau vor fi puși să presteze muncă în folosul comunității. Reglementările existau și până acum, în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), dar sancțiunile nu erau obligatorii, din cauza formulării folosite în document. "Părintele, tutorele sau susținătorul legal care nu asigură școlarizarea elevului, în perioada învățământului obligatoriu, poate fi sancționat, conform legislației în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunității", preciza ROFUIP.

Modificarea regulamentului, prin ordin de ministru, stabilește că părinții aflați în aceste situații trebuie sancționați: "Părintele, tutorele sau susținătorul legal care nu asigură școlarizarea elevului, în perioada învățământului obligatoriu, este sancționat, conform legislației în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunității".

Potrivit ROFUIP, respectarea prevederilor regulamentului, precum și a regulamentului de organizare și funcționare a fiecărei unități de învățământ este obligatorie pentru părinții, tutorii sau susținătorii legali ai copiilor/elevilor.

Citiți și: Reguli noi în ROFUIP, cu privire la auxiliare. Cine va alege materialele utilizate la fiecare clasă

Foto cu caracter ilustrativ

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.