Joi, 11 Octombrie 2018 12:30

Dăncilă: "Nu vor exista disponibilizări în învățământ". Premierul susține că, dimpotrivă, numărul de posturi va fi suplimentat

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul ședinței de Guvern din această săptămână, premierul Viorica Dăncilă a făcut o scurtă referire la dezbaterile din sistemul de educației, unde angajații - personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic - stau cu sufletul la gură după ce a devenit public că, la nivel național, vor fi reduse peste 4.00 de posturi, din toate categoriile.

Sindicatele au cerut, în repetate rânduri, abrogarea ordinului care prevede acest lucru, în timp ce în teritoriu ajuns adresele din partea Ministerului, către inspectoratele școlare județene, prin care instituțiile locale sunt informate cu privire la numărul de posturi pe care trebuie să-l reducă.

Citiți și:  Ministerul Educației i-a cerut ISJ Prahova să reducă 70 de posturi didactice

Dăncilă a precizat, însă, că în învățământ nu vor fi operate disponibilizări, ba chiar susține că urmează sp fie suplimentat numărul de posturi, în funcție de solicitările venite de la ISJ-uri.

"În urma analizei realizate împreună cu doamna Rovana Plumb, ministru interimar al educației, vreau să vă anunț că ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi in 11 județe și în municipiul București. Vorbim de un număr total de 1336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor venite din partea inspectoratelor  școlare, având în vedere necesitățile punctuale la nivel local. Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învățământ și că ne respectăm în continuare angajamentele asumate în programul de guvernare. Educația rămâne o prioritate pentru Guvernul României și depunem, în acest sens, toate eforturile pentru creșterea calității actului educațional", a declarat premierul.

Citiți și:  EDUPEDU.RO: Reducerea celor peste 4.000 de posturi în învățământ a fost anulată

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.