Joi, 08 Noiembrie 2018 10:27

ANCHETĂ LA CENTRUL DE PLASAMENT | 8 persoane au ajuns în arest la domiciliu şi alte două sub control judiciar

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

4 percheziţii, 15 persoane duse la audieri, 11 reţinute pentru 24 de ore şi 6 arestate preventiv. Acesta a fost primul bilanţ al acţiunilor Poliţiei derulate săptămâna trecută la Complexul de Servicii Sociale "Sfântul Andrei" din Ploieşti, în cadrul unei anchete care vizează comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Recursurile au schimbat, parţial, situaţia, iar toţi cei şase suspecţi care iniţial fuseseră duşi în centrul de detenţie al Poliţiei Prahova au primit măsuri preventive mai puţin severe.

Potrivit informaţiilor transmise de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, instituţia care are în subordine centrul de plasament din Ploieşti, în acest moment sunt 10 angajaţi care nu îşi pot exercita atribuţiile, ca urmare a măsurilor dispuse faţă de ei în cadrul acestei anchete. Mai precis, vorbim din start despre cei şase suspecţi care fuseseră iniţial arestaţi preventiv şi ulterior au rămas în arest la domiciliu, conform deciziei definitive a instanţei. Separat, alte două persoane care iniţial erau cercetate în libertate au fost plasate în arest la domiciliu, iar alţi doi suspecţi sunt cercetaţi acum sub control judiciar, cu interdicţia de a lucra în complexul social.

Conducerea DGASPC Prahova a mai precizat pentru Telegrama că, oficial, la nivelul centrului sunt ocupate 101 posturi din cele 118 prevăzute în organigramă, ceea ce înseamnă că, odată cu interdicţiile impuse, complexul a mai rămas fără 10% din angajaţi, ceea ce a necesitat o reorganizare de ture şi detaşarea temporară a câtorva salariaţi de la un alt centru de copii din Ploieşti.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Dezvăluiri halucinante din ancheta privind abuzurile asupra minorilor de la Complexul "Sfântul Andrei" din Ploieşti

Reacţia DGASPC Prahova, după razia poliţiştilor de la centrul de plasament "Sf. Andrei" Ploieşti

Anchetatorii susţin că mai mulţi angajaţi din acest centru de plasament ar fi avut un comportament brutal cu minorii instituţionalizaţi aici, lovindu-i cu pumnii şi picioarele sau reducându-le raţiile de mâncare. Între timp, au început să apară şi versiuni ale salariaţilor, care amintesc că este vorba despre un centru pentru copii şi tineri cu probleme şi dau de înţeles că unii dintre aceştia, deja ajunşi aproape de 18 ani, "în putere" cum s-ar spune, sunt la rândul lor extrem de violenţi cu personalul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.