Miercuri, 05 Decembrie 2018 14:40

GALERIE FOTO | „Lux” printre noroaie în cartierul rezidenţial Eden din Ploieşti

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prahovenii care s-au mutat, în căutarea liniştii şi luxului, în cartierul rezidenţial Eden din nordul Ploieştiului, au parte de o surpriză neplăcută la fiecare ploaie, când străzile dintre case devin aproape impracticabile. Deşi oamenii plătesc taxe şi impozite demne de un cartier rezidenţial, Primăria Ploieşti uită, de ani de zile, să le asigure şi condiţii. Pe unele dintre aleile dintre case, locatarii au pus mână de la mână ca să aducă pietriş.

Cartierul rezidenţial Eden, situat în nordul Ploieştiului, pe strada Găgeni, între cramele Halewood şi Spitalul Judeţean, este probabil cel mai controversat din municipiu, dacă ne amintim de istoria lui, care implică un parteneriat ratat cu administraţia locală, urmat de un schimb de terenuri cel puţin discutabil tot cu Primăria. Aici, unul dintre primele lucruri pe care îl observi, când intri, este că există construcţii începute şi nefinalizate. Nu sunt, cum ai fi tentat să crezi, case în construcţie, sunt mai degrabă case sau clădiri de apartamente abandonate, peste care au crescut bălării. Contactat telefonic, pe un număr indicat de clienţi, reprezentantul firmei care se ocupă de dezvoltarea cartierului ne-a spus că temerile cu privire la integritatea structurală a acestor construcţii lăsate aşa cu anii şi năpădite de buruieni sunt neîntemeiate şi a promis că va reveni în câteva ore cu un răspuns mai detaliat, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată.

Un alt lucru pe care îl remarci imediat se leagă de străzi. Bine, asta dacă admitem că respectivele spaţii dintre case se pot numi „străzi”. Un ploieştean care locuieşte aici a trimis pe adresa redacţiei mai multe fotografii realizate în cartierul Eden, reclamând că, la fiecare ploaie zdravănă, aleile dintre case devin impracticabile. În timp ce autorităţile locale şi dezvoltatorul imobiliar se uită unii la alţii, oamenii sunt nevoiţi să meargă prin noroaie.

CITIŢI ŞI:

Fereşte-te de capcane! La ce să ai grijă dacă îţi cauţi o locuinţă într-un cartier rezidenţial nou

Istoria acestui cartier a început în 2006, când administraţia Calotă a încheiat un parteneriat cu firma Triumf  Construct, parteneriat prin care dezvoltatorul realiza şi vindea construcţiile, iar Primăria terenurile aferente. Din păcate, începând de prin 2009, criza imobiliară şi-a spus cuvântul, iar în 2011 asocierea a expirat, momentul găsind construcţiile în diferite stadii de realizare. Autorităţile le-au preluat în patrimoniu, însă, în 2012, au acceptat propunerea societăţii pentru un schimb. Pentru că diferenţa era de aproape un milion de euro, dezvoltatorul i-a mai oferit Primăriei şi construcţiile edificate pe o serie dintre loturile de teren de aici. La şase ani distanţă, pentru locatarii de aici încă nu e clar la cine au rămas drumurile în urma acestui schimb... Nu de alta, dar la cum arată, e clar că nimeni nu se îngrijeşte de ele!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.