Joi, 06 Decembrie 2018 11:31

Românii sunt cei mai religioşi europeni. Doar la nivel declarativ, desigur... Mai greu cu mersul la biserică. Sau cu aplicarea valorilor creştine

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ''foarte religioşi'', relevă un studiu realizat de Pew Research Center şi citat de Agerpres. Conform profilului de ţară prezentat de Pew Research Center, 50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

Per total, pentru europeni religia este mai puţin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA, arată studiul, care indică însă mari diferenţe şi între cele 34 de ţări europene analizate. În timp ce în Italia 27% dintre respondenţi se consideră foarte religioşi, în Germania acelaşi răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia şi Danemarca (ambele cu 8%).

Germanii se dovedesc şi cei mai sceptici în privinţa religiei, numai 10% dintre ei declarându-se ''absolut siguri'' de existenţa lui Dumnezeu. Spre comparaţie, 79% dintre armeni sunt ''absolut siguri'' că Dumnezeu există, 73% dintre bosniaci fiind şi ei de acord cu această afirmaţie.

Potrivit studiului, cele mai multe persoane care frecventează biserica se află în Polonia, unde 61% dintre respondenţi au declarat că merg la slujbă cel puţin o dată pe lună, arată Agerpres.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.