Luni, 31 Decembrie 2018 06:25

Aeroclubul României începe înscrierile pentru cursuri gratuite de zbor și parașutism. Lista aerodromurilor înscrise în program

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierile au loc în perioada 14 ianuarie - 8 februarie, cursurile gratuite adresându-se tinerilor cu vârste între 16 și 23 de ani, potrivit unui anunț făcut de directorul Aeroclubului României, George Rotaru, liderul celebrei formații de acrobații aeriene Hawks of Romania.

"Pentru cei care au vârsta de maxim 23 de ani, împliniţi, cursurile sunt gratuite. Sistemul este acelaşi de zeci de ani, se parcurg cursurile, se dau examene din acestea şi primii 10-25, în ordinea mediilor realizate, obţin un loc gratuit pentru a efectua pregătirea în zbor la planorism, paraşutism sau avioane ultrausoare. La paraşutism se dau şi probe de pregătire fizică.

După obţinerea licenţei, cei care prezintă aptitudini pentru sporturile aeronautice, îşi continuă pregătirea gratuită în loturile judeţene în vederea participării la competiţiile judeţene, naţionale şi chiar internaţionale. Cei mai buni în activitatea de planorism sau cea cu aeronave ultraușoare pot obţine un curs gratuit de PPL şi pot ajunge să realizeze zboruri acrobatice cu avionul.

Cu multă seriozitate şi timp alocat acestui sport, orice tânăr poate ajunge în câţiva ani de zile în loturile naţionale de paraşutism, planorism, avioane ultrausoare sau avioane uşoare. Membrii noştri pot deveni instructori sau îşi pot continua pe cont propriu pregătirea pentru a deveni piloţi pe alte categorii de aeronave mai mari.

În momentul de fată avem o flotă foarte puternică pentru pregătirea tinerilor elevi şi a sportivilor noştri, respectiv 80 de planoare, 8 avioane ultrausoare, 45 de avioane de şcoală, antrenament, acrobaţie, tractare planoare şi lansări paraşutişti precum şi 170 de paraşute.

În zilele următoare vom face publice mai multe detalii tehnice privind înscrierile şi desfăşurarea cursurilor. Nu ezitaţi să contactaţi aerocluburile din zona dumneavoastră, am prefera în perioada sărbătorilor, pe e-mail", a anunțat George Rotaru.

Pasionații se zbor pot urma, gratuit, cursuri de licențiere pentru planorism, pilotarea avioanelor ușoare, parașutism, iar, contra cost, și pentru pilotarea unui avion (PPL).  Detalii AICI.

În program sunt incluse 16 aerodromuri din toată țara, inclusiv cel aflat în apropiere de Ploiești, la Strejnic:

 

Sursa foto: Aeroclubul României

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.