Miercuri, 02 Ianuarie 2019 06:30

Câte zile libere au românii, în 2019. Mai multe sărbători legale pică în weekend

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codul Muncii prevede 15 zile libere pentru români, însă unele dintre ele pică în weekend, în 2019, așa că nu vor fi prilej de minivacanțe.

În afară de Paște și Rusalii, în zile de weekend mai pică, în 2019, și 1 Iunie - Ziua Copilului (sâmbătă), dar și 30 noiembrie - Sf. Andrei (sâmbătă) și 1 Decembrie - Ziua Națională a României (duminică).

Următorul liber de care vor avea parte românii vine chiar în această lună. 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, pică într-o joi, așa că este foarte probabil să se anunțe un weekend prelungit la patru zile, peste aproximativ trei săptămâni, dacă Executivul va decide, ca de obicei, să acorde liber și pe data de 25.

O nouă minivacanță este programată de Paște, având în vedere că se acordă liber, mai nou, și în Vinerea Mare. În total, românii vor avea patru zile libere, între 26 și 29 aprilie, sau chiar mai mult, având în vedere că 1 Mai, ziua Muncii, care pică într-o miercuri, este altă sărbătoare legală prevăzută de Codul Muncii. S-ar putea, așadar, ca în primăvară, în sectorul bugetar să fie acordate șase zile libere, cu un supliment pe 30 aprilie, zi care să fie recuperată ulterior.

Tot o minivacanță, de patru zile, se anunță și la jumătatea lunii august, deoarece Adormirea Maicii Domnului pică într-o joi, în 2019.

Seria liberele se va încheia în decembrie, cu minivacanța de Crăciun care, ca și anul acesta, ar putea avea tot cinci zile. Și asta pentru că 25 și 26 decembrie pică miercuri și joi, iar liberul ar putea fi legat de weekend cu ziua de 27 decembrie, acordată suplimentar de Guvern.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.