Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 08:23

Ministrul Muncii anunță că pensiile vor fi plătite cu întârziere, în luna ianuarie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, vineri seară, la un post central de televiziune, că plata pensiilor va întârzia în ianuarie. Este vorba, mai exact, despre un decalaj de două zile care este "justificat", susține ministrul, având în vedere că zilele de 1 și 2 ianuarie au fost libere.

"Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate", a spus Marius Budăi, la România TV.

Acesta a mai precizat că banii vor ajunge mai târziu doar la cei care primesc pensia prin Poștă. În schimb, pentru pensionarii care au carduri plățile se vor face la data obișnuită.

Întârzierea, fie ea de numai două zile și așa "justificată", cum o consideră ministrul Muncii, vine însă fix după o perioadă în care și pensionarii, ca toți românii, au avut cheltuieli mari, din cauza sărbătorilor, dar și în plină iarnă, când și facturile sunt o povară greu de dus, mai ales pentru vârstnicii cu venituri mici, care abia se descurcă de la o lună la alta.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.